Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Sunderland

Embed from Getty Images

Det blev en ganska väntad seger för Man United när jumbon Sunderland var på besök på Old Trafford.
”Svensklaget” från nordöstra England bjöd aldrig riktigt upp till match och trots en ganska medioker insats från Van Gaals mannar, speciellt första halvlek, slutade det ändå med en komfortabel seger med 3-0. Här är mina betyg.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
8

Är säkerheten själv och gör utöver en stabil insats två riktigt vassa räddningar. Otroligt viktigt att han inte lämnade.

Matteo Darmian
7

Efter en helt fenomenal inledning av säsongen har Darmian, de senaste matcherna stagnerat något. Vikarierade på vänsterbacken för skadade Shaw och gjorde det bra. Missade några inlägg och kom inte riktigt fram offensivt men är oerhört stabil bakåt.

Daley Blind
8

Kommer precis som Darmian från ett par lite svagare insatser men precis som italienaren återigen stabil. Hans fantastiskt öppnande passning till Mata (inte många mittbackar kan göra detsamma) drar upp betyget.

Chris Smalling
7,5

Har växt ut till en riktig storback och hade en ganska lugn kväll mot ett svagt Sunderlandanfall.

Antonio Valencia
7

Väldigt kul att se honom från start igen även om matchovanan syntes vid en del bolltouch. Är nyttig för Uniteds bred eftersom Mata oftast viker in i banan.

Morgan Schneiderlin
6,5

Han bryter bollar och täcker av på ett föredömligt sätt och är viktig för en backlinje med hög utgångsposition. Vet inte vad han hade för direktiv men tyckte han kunde kommit med lite högre upp i banan.

Michael Carrick
6,5

Har växt in i den här säsongen och är numer på ”vanlig” Carrick-nivå. Verkar gynna honom att bli in- eller utbytt i matcherna.

Memphis Depay
7

Har fortfarande svårt att hitta rätt i Premier League. Kanske kan målet som var hans första i Premier-League få det att lossna.

Wayne Rooney
7

Gör en ganska svag första halvlek men kommer in mer och mer i andra. Tycker han passar bättre i rollen som 10:a. Slog några mycket fina svepande långbollar och fick dessutom göra sitt första mål i årets Premier League. Kanske kan lossna för honom också.

Juan Mata
7,5

Betyget dras, precis som för Rooney, Depay och Blind upp av hans poäng i matchen. Tycker inte att han gör någon speciellt bra match i övrigt, slår bort två bra frisparkslägen och har svårt att skapa något framåt men 1 mål och 1 assist talar ändå för sig självt.

Anthony Martial
8,5

Oj oj oj! Det fullständigt lyser om killen. Började matchen med två svaga touch men oj så mycket nytta han gör efter det. Får med sig ett antal frisparkar och gör det mesta rätt. Var värd att bli historisk men fick aldrig riktigt det där läget. I stället serverade han Rooney till ett mål och Depay till ett friläge (som borde varit mål].

Bastian Schweinsteiger
N/A

Hade gärna sett honom från start i en match där båda mittfältarna blev lite väl sittande. Kommer förmodligen spela från start mot Wolfsburg. Gör en stabil insats.

Phil Jones
N/A

Skönt att se honom tillbaka efter den blodpropp som hållit honom borta från spel. Bra med konkurrens och bredd i backlinjen och kom i håg att killen bara är 23 år.

Ashley Young
N/A

Kommer in med bra energi och slår passningen till Matas mål. Borde kanske till och med fått några fler minuter.