Motståndarkollen: Fortfarande svajigt för topplagen

Topplagen i Premier League fortsätter att leverera varierande resultat och Manchester United är Top of the League efter sju omgångar. Det är första gången United toppar Premier League efter en avslutad omgång sedan Sir Alex Ferguson lämnade United. Med nuvarande poängsnitt är United i fas att sluta på 86-87 poäng, vilket ju är en poängsumma man ofta vinner ligan på.

  • Manchester city inkasserade säsongens tredje förlust (den andra i ligan), då man blev utklassade av Tottenham i London i en match där offsideregeln inte gällde. Ja, city var så dåliga att de till och med släppte in ett mål från Harry Kane.
  • Leicester åkte så till slut på sin första förlust och därmed har alla lag i ligan förlorat. Det var Arsenal som spräckte Leicesters förlustnolla och Uniteds kommande motståndare i ligan gjorde det med ett bisarrt 5-2-resultat. Riktigt så ojämnt som det kan låta var det kanske inte, Leicester hade en utmärkt möjlighet att göra 2-0 minuten innan Arsenals kvittering. Alexis Sanchez hade inte gjort mål för Arsenal sedan i maj men slog nu till med ett hattrick, så United är varnade. Arsenal har hemmamatch mot Olympiacos i Champions League ikväll, en match de måste vinna.
  • Liverpool är ju inte att betrakta som ett topplag, men efter 3-2 mot Aston Villa är man åtminstone på den övre halvan i tabellen. Man ska komma ihåg att Liverpool var åtta i ligan när Brendan Rodgers tog över, tyckte managern … vars lag nu är nia.
  • Tillfälligt såg det faktiskt ut som att Liverpool skulle vara bästa Liverpoollag i tabellen. Everton öppnade svagt borta mot Jonny Evans och Darren Fletchers West Brom. Men efter att Dawson gjort 2-0 för hemmalaget slutade hemmalaget spela. Raskt var det reducerat genom Lukaku som sedan spelade fram Kone till kvitteringen och därefter själv sköt segermålet.
  • Crystal Palace fortsätter att haka på i toppen. Man vann i Watford tack vare ett segermål på straff.
  • Det går sämre för Chelsea som lyckades med bedriften att få Newcastle att se ut som ett bra lag. Chelsea räddade dock lite av äran genom att komma tillbaka från 0-2 till 2-2 med två sena mål. Därmed är nu avståndet till nedflyttningsstrecket fyra trygga poäng.
  • United möter ju Wolfsburg på onsdag. Tyskarna har ett starkt försvar med endast tre insläppta mål på 620 minuters spel i den tyska ligan. Ja, och så har de en tiominutersperiod med fem insläppta mål, samtliga inskickade av Lewandowski. Wolfsburg följde upp matchen mot Lewandowski med 1-1 hemma mot hopplösa Hannover 96, som därmed dubblade säsongens poängskörd.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS