Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Carrick missar morgondagens match

Louis van Gaal har nyligen avslutat sin presskonferens inför morgondagens match mot Wolfsburg. Som alltid när det gäller Champions League hade managern sällskap av en spelare, den här gången var det Bastian Schweinsteiger som var den utvalda.

Louis van Gaal:

 • Skadeläget: Michael Carrick kommer inte att spela imorgon. De andra två (Herrera och Valencia) får vi vänta och se. ”Jag vill inte ta några risker, som vi gjorde med Wayne Rooney. […] Vi måste spela en hel säsong.” Det är bättre att vila en spelare en match än att spela dem och få en längre skada. Van Gaal sa inget om Rojo, så vi antar att han inte är tillgänglig igen. Det rör sig om mindre skador, mer ville Van Gaal inte säga.
 • Segerbehov:Jag tycker att i Champions League behöver du vinna alla dina hemmamatcher, annars blir det svårt.
 • Om Schweinsteiger:Han var min förra kapten med Phillip Lahm.” Han är redan accepterad som en ledande spelare, det var därför han köptes. ”Jag tror på en mix mellan ungdomar och äldre spelare, han är ett exempel för de unga spelarna. Jag är glad för honom.
 • Ligaseger senast 2017? Laget är  mer moget och balanserat nu. Det är därför som Schweinsteiger, men även Schneiderlin, är här. ”Vi behöver fortfarande tid att förbättra oss.” Och United behöver fortfarande bli bättre för att vinna ligan och Champions League. Men laget blir bättre varje vecka, det kan man se. Det är realistiskt att vinna ligan senast 2017. Att gå till finalen i Champions League är ett mål men det handlar också om tur i finalen. ”Når man finalen har man gjort det fantastiskt.
 • Om Dieter Hecking (Wolfsburgs manager): Van Gaal mötte honom när han var i Nürnberg. Han är en gentleman. Sedan Van Gaal lämnade Tyskland har Hecking vunnit cupen. ”Jag hoppas att han inte gör det så bra imorgon.
 • Svårt att lämna United? ”Normalt ska jag lämna [2017, när kontraktet går ut]. Men vad som är normalt i fotbollsvärlden vet man aldrig. […] Jag har lovat min fru att vi ska åka till vårt paradis. […] Det blir svårt för mig att förneka det löftet.

Bastian Schweinsteiger:

 • Om Champions League på Old Trafford som motståndare: De första tio minuterna var tuffa för Bayern men sen kunde de vända matchen. Det är svårt för motståndaren att spela här i Champions League. Man känner supportrarnas kraft.
 • Om Wolfsburg:Jag gjorde mitt första mål borta mot Wolfsburg. […] Jag kommer ihåg att det alltid var svåra matcher.” Wolfsburg är ett bra lag, det blir en tuff utmaning för United. Schweinsteiger har vänner i laget, framför allt Dante men även de tyska landslagsspelarna.
 • Är du med i startelvan? ”Jag vet inte.” Van Gaal fyller i och säger att han inte avslöjar något, för att inte hjälpa motståndarna, men att spelarna vet vilka som ska spela.
 • Om Rooney: ”Jag pratar aldrig om vad som sägs i omklädningsrummet. Ibland förstår jag inte honom med hans scousedialekt.
 • Kontakt med motståndarna: Han skickar sms till Dante för de är vänner även utanför fotbollen.
 • Anpassning till United: Folket runt och i klubben gör det enkelt att komma in, trots att ingen kan tyska. ”Jag är också i en ålder där man kan lära sig och anpassa sig. […] Det är en stor ära att spela för Manchester United på Old Trafford.
 • Om att möta Arsenal med många tyskar: Han tänker inte på den matchen nu. Han får träffa tyskarna under landslagsuppehållet.
 • England mot Tyskland: Det är skillnad på England och Tyskland. Men man har också en boll. Kan man hantera bollen kan man hantera det fysiska. ”Jag känner mig bra, kroppen är bra. Jag ser fram emot att spela många matcher.

Tolkat via livestream. Har förtydligats i efterhand.