Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wenger: Det är väldigt, väldigt, väldigt, väldigt tråkigt

Arsene Wenger har idag hållit presskonferens inför Arsenals hemmamatch mot Manchester United på söndag. Wenger var på sitt allra bästa humör (om man med bästa menar buttraste).

  • Wenger har precis firat 19 år som manager men han ville inte titta bakåt, så länge han är manager tittar han bara framåt.
  • Om United: ”Det är en speciell match, ja, för normalt slåss Man United alltid i toppen. Det är ännu större betydelse nu för det är tre poäng mellan lagen, vi spelar hemma i en stor match. Vi kommer från en stor seger i Leicester och vi vill fortsätta vår svit.” Managern för ett lag som i veckan halvt åkte ur Champions League vill alltså fortsätta sviten.
  • Arsenal har en seger på de tretton senaste ligamatcherna mot United (eller två på sjutton om vi räknar in cuperna). ”Rivaliteten handlar om kvaliteten på dagen. Av en slump, den senaste matchen vi spelade mot Man United slog vi dem. Så din statistik kan bevisas vara fel igen.” Vilket är ett märkligt, och inte minst felaktigt, uttalande – den senaste matchen slutade 1-1, i en match United borde ha vunnit tämligen enkelt. ”Vi vann precis med 5-2 i Leicester och vi är det enda laget som har besegrat Leicester, så jag ser inte varför vi inte ska tro att vi kan slå Man United.
  • Skadeläget: Laurent Koscielny, Mikel Arteta och Mathieu Flamini kommer enligt Wenger missa matchen. Francis Coquelin ska dock vara tillgänglig.
  • Om målvakterna: ”Jag ändrar inte ett ord av vad jag har sagt. När jag tittar på Ospina och Petr Cech tycker jag att jag har två världsklassmålvakter. […] Jag måste inte ge er all information jag har för att fatta mina beslut.
  • Vem står mot United? ”Har du en annan fråga? Titta, vi har två dagars träning. Kom inte alltid tillbaka med samma historia. Jag tycker att ni saknar lite kreativitet i pressen för tillfället och ni följer med strömmen vilket är väldigt, väldigt, väldigt, väldigt tråkigt. Jag följer inte med på det, om ni har några intressanta frågor om söndagens match kan jag svara men bortsett från det, låt oss inte alltid komma tillbaka till samma historia. Kom till matchen på söndag så får ni se vem som är i mål! Jag finner dig, jag, jag tycker att du, du har inte tittat bra på matchen i onsdags kväll, i tisdags kväll. För att komma alltid med samma historia. Du kan ställa vilken målvakt du vill i mål, han kan göra ett misstag och du måste acceptera det. Det är upp till alla. Om du verkligen har tittat på matchen och kommer med slutsatsen att vi har förlorat matchen på grund av Ospina ifrågasätter jag din kunskap om fotboll.
  • Om Mourinho: ”Titta, stoppa den historien eller så stoppar vi presskonferensen.