Notiser: Fifaskandalen och Eva Carneiro

  • Pressen på Sepp Blatter fortsätter. Igår kväll gick flera av Fifas stora sponsorer (Coca-Cola, McDonald’s, Visa och Budweiser) ut och öppet krävde Blatters avgång (notabelt är att det bara är de amerikanska sponsorerna som kräver Blatters avgång). Blatter själv låter, via sina advokater, hälsa att det skulle vara dåligt för Fifa om han skulle avgå nu. Han har också meddelat att han är oskyldig till anklagelserna från den schweiziska riksåklagaren. [BBC]
  • Michel Platini har också blivit inblandad, som mottagare av betalningen från Blatter. Platini hävdar, förstås, sin egen oskuld men har annars mest sagt att han inte vill säga något förrän saken är utredd. Detta uppskattas inte av Reinhard Rauball, som är president för det tyska fotbollsförbundet. ”Vad Platini har sagt till oss hittills är inte tillräckligt. Michel Platini måste ge en trovärdig förklaring till allmänheten och fotbollsfansen – och det är betoningen: trovärdig,” säger Rauball, som tillägger att Platinis förklaring hade varit tillräcklig för en privatperson men att man kan kräva mer av en av Fifas presidentkandidater. [Guardian]
  • FA:s ordförande Greg Dyke har dock inga problem med Platini och FA backar fortfarande Platinis som ny Fifapresident. [Guardian]
  • Mer FA, som har valt att fria Jose Mourinho från anklagelser om sexism mot Eva Carneiro. Detta uppskattas inte av Carneiro som nu har kommit med ett uttalande där hon kritiserar att hon inte har fått komma till tals i utredningen. Här är det ganska enkelt att ställa sig på Carneiros sida, det är absolut nödvändigt att hon som en av nyckelpersonerna i fallet hörs i utredningen. FA hävdar förstås att man har gjort allting rätt och att man har gett Carneiro möjligheten att komma till tals. Återstår att se vad Carneiro gör nu, personligen hoppas jag att hon stämmer Chelsea. [Guardian]

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS