Motståndarkollen: Tränarkarusellen har börjat snurra

• Crystal Palace är pÃ¥ Champions League-plats under uppehÃ¥llet. Detta efter en säker 2-0-seger mot West Brom.
  • Leicester hakar pÃ¥ och är pÃ¥ samma poäng som Palace. Efter smällen mot Arsenal reste man sig och vann med 2-1 i Norwich.
  • West Ham hade ocksÃ¥ chansen att blanda sig i toppstriden. Men de gick pÃ¥ en riktig mina i Sunderland och lÃ¥g under med 2-0 efter halva första halvlek. Men Sunderland är Sunderland och West Ham tilläts reducera pÃ¥ tilläggstid i första halvlek. Lens, som sköt 2-0, tog tvÃ¥ onödiga varningar och när Payet kvitterade efter en timme sÃ¥g det ut gÃ¥ mot en West Ham-seger. Sunderland kunde dock försvara sin poäng. Otillräckligt, tyckte Dick Advocaat och kastade in handduken. Sunderland jagar nu sin 15:e manager (tillfälliga managers inkluderat) sedan millennieskiftet.

• Det var fler nordostlag som tappade ledning. Newcastle tog ledningen borta mot Manchester city och hade goda möjligheter att utöka till 2-0. SÃ¥nt straffas givetvis, tre minuter före paus kvitterade Aguero. När han slog till igen 20 minuter senare innebar det 6-1 och Agueros femte mÃ¥l. Inte illa pinkat, men ändÃ¥ inte i klass med Lewandowski. Segern innebär att city gÃ¥r upp i serieledning, tvÃ¥ poäng före Arsenal och United, city har dock fördel av en överlägsen mÃ¥lskillnad.
  • Liverpoolderbyt slutade 1-1. Lukaku kvitterade för hemmalaget Everton, efter att Ings gett Liverpool ledningen. BÃ¥da mÃ¥len i slutet av första halvlek. Everton, som ju tar emot United efter uppehÃ¥llet, fortsätter att vara pinsamt dÃ¥liga i derbyt. Matchen hamnade dock i skymundan, dÃ¥ Liverpool kort efter matchen annonserade att Brendan Rodgers har sparkats (även om man inte uttryckte sig exakt sÃ¥). Vi tackar Rodgers för ett gott utfört arbete i Liverpool. Klart godkänt, även om vi nog hade hoppats att han skulle lämna dem pÃ¥ den undre halvan i tabellen. Frank de Boer, Jurgen Klopp och Carlo Ancelotti tycks vara de hetaste alternativen att ta över, med Klopp som huvudkandidat. Oavsett vem det blir fÃ¥r vi hoppas att denne följer i Graeme Souness tradition och leder Liverpool till noll ligatitlar.

• En manager som fortfarande är kvar pÃ¥ sitt jobb är Jose Mourinho. Detta trots att han nu har lett Chelsea till Londonklubbens sämsta start pÃ¥ 37 Ã¥r (den gÃ¥ngen Ã¥kte man ut). En femteplats i ligan är den bästa slutplaceringen för ett lag som har inlett med Ã¥tta poäng efter Ã¥tta matcher. I hemmamatchen mot Southampton var det inget snack. Mourinho tyckte att Chelsea skulle ha fÃ¥tt straff vid 1-1, mÃ¥hända hade han en poäng men Southampton borde ha fÃ¥tt tvÃ¥ straffar i första halvlek. Sadio Mane, som i augusti orsakade proteststorm hos mÃ¥nga Unitedsupportrar när han kopplades samman med United, var fantastisk och stod för ett mÃ¥l, en assist och massor av andra lyckade aktioner. Graziano Pelle pÃ¥ topp var ocksÃ¥ mycket bra och Southamptons 3-1-seger var fullt rättvist, Chelsea var lÃ¥nga stunder utspelade. Det blir spännande att se var det slutar för Chelsea, spelarmaterialet borde leda till bättre resultat men positionen i tabellen ljuger inte – Chelsea har varit dÃ¥liga hela säsongen. Chelsea är tydligen trötta pÃ¥ spekulationerna kring Mourinho och har alldeles nyss publicerat ett officiellt uttalande där man meddelar att Mourinho har klubbens stöd.
  • Harry Kane har börjat hitta mÃ¥lformen efter en trög säsongsinledning. Tyvärr för Tottenham var det just Tottenhams mÃ¥l som han sparkade in bollen i den här gÃ¥ngen. Det mÃ¥let innebar 2-1 för hemmalaget Swansea men Eriksen kunde kvittera, vilket var hans andra mÃ¥l i matchen. Känslan är att bÃ¥de Tottenham (nu Ã¥tta) och Swansea (nu elva) kommer att klättra i tabellen.
  • Bortanför det vanliga scoopet för den här kolumnen tittar vi in i Bayern München. Ja, deras resultat orkar vi inte bry oss om men vad klubbens anställda säger är mer intressant: