U18: United – Liverpool 0-4

Uniteds U18-lag hade ingen bra dag när man blev förnedrade av Liverpool på hemmaplan. Matchen slutade 0-4 och United var tämligen chanslösa även om marginalerna denna dag gick emot laget.

United gjorde inte många förändringar från det lag som spelade 1-1 mot Wolfsburg i veckan. Liverpool var det bättre laget och United hade återigen stora problem med ett lag som pressade högt. Liverpool tog också ledningen efter 26 minuters spel. United hade innan dess prickat stolpen genom Zach Dearnley men 0-1 var resultatet när domarens pipa ljöd för halvtid.

I den andra halvleken utökade Liverpool ledningen till 2-0, efter att de pressat högt och pressat fram ett bolltapp från Uniteds mittfält kunde de göra 2-0 från distans, aningen svagt ingripande från målvakten Byrne. Rashford, som dittills i matchen varit ganska anonym, blixtrade till för United när han vackert vände bort en försvarare och avslutade fint, men bollen tog klockrent i stolpen. Istället kontrar Liverpool och målvakten Byrne kommer ut för att avstyra men Liverpoolanfallaren hinner peta undan bollen och Byrne klipper benen på honom. Händelsen skedde utanför straffområdet men det resulterade i att Byrne fick sitt andra gula kort och blev utvisad. På den efterföljande frisparken satte Liverpool 3-0. Då var United ett slaget lag och 4-0 kom bara minuter senare.

United hade som sagt problem med Liverpools höga press och tappade boll gång på gång när man försökte spela sig ur pressen. Problemet är att man ofta slår en förutsägbar passning till en yttermittfältare som då blir felvänd och tvingas vända hem. United har en del att jobba på där.

Manchester United – Liverpool 0-4 (0-1)

United: Byrne; Warren, Tuanzebe, Williams, Scott; Fosu-Mensah, Kehinde; Whelan (Dorrington 76), Gribbin, Dearnley; Rashford