Fifpro: Fotbollsspelare har problem med den mentala hälsan

Den internationella spelarföreningen, Fifpro, har idag publicerat en stor undersökning kring den mentala hälsan hos fotbollsspelare. Resultatet är skrämmande och indikerar att professionella fotbollsspelare har större problem med den mentala hälsan än människor i allmänhet.

Undersökningen visar att en stor andel av nuvarande och före detta fotbollsspelare lider av oro eller depression och att många har sömnproblem. Många, framför allt före detta spelare, har ett ohälsosamt förhållande till alkohol.

Totalt 826 spelare (607 nuvarande, 217 före detta), bland annat från Sverige, från deltog i undersökningen. Majoriteten av spelarna spelade i sitt lands högsta division under majoriteten av sin karriär.

Notabelt är att spelare som har drabbats av tre eller fler allvarliga skador under karriären är extra utsatta.

Läs mer på Fifpro.org.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS