Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: EM-kval i Europa, VM-kval i Sydamerika

Det är ett sånt där landslagsuppehåll igen. Extra olägligt efter den tunga smällen mot Arsenal. I Europa spelas det avgörande EM-kvalmatcher på många håll medan man i Sydamerika inleder VM-kvalet.

Som vanligt är det en väldans massa Unitedspelare som ska iväg för att representera sitt land. Också som vanligt hoppas vi som alltid först och främst på att spelarna kommer tillbaka utan skador. Å andra sidan kan det tänkas att vissa spelare – Phil Jones till exempel – får läglig matchträning.

A-landslag

United har 16 spelare på uppdrag med sina respektive a-landslag.

Argentina (Romero)

Argentina går in i VM-kvalet med hemmamatch mot Ecuador och sedan bortamatch mot Paraguay. De får den här gången göra det utan Marcos Rojo, som fortfarande inte är kvitt sin hamstringsskada.

Marcos Rojo kommer inte att vara en del av truppen […] då han är i den avslutande fasen av sin återhämtning från en grad 1-skada på sin högra hamstring,” skriver det argentinska fotbollsförbundet i ett uttalande (Guardian).

Däremot är förstås Sergio Romero med i truppen och vi förutsätter att Uniteds reservmålvakt fortsätter att vara nummer 1 i Argentina.

Belgien (Fellaini)

Belgien kommer att säkra sin EM-plats via en seger i Andorra på lördag.

Marouane Fellaini är förstås med i den belgiska truppen, men Adnan Januzaj blev inte uttagen.

Ifall Belgien mot all förmodan skulle misslyckas med att vinna i Andorra har man ändå rätt många räddningsplankor, däribland en hemmamatch mot Israel i den sista omgången.

Ecuador (Valencia)

Har ni läst texten om Argentina vet ni redan att Antonio Valencia inleder sitt VM-kval mot just Argentina. Man fortsätter sedan med hemmamatch mot Bolivia.

England (Carrick, Jones, Rooney, Smalling)

England är redan VM-klara, men de är nog rätt sugna på segrar hemma mot Estland och borta mot Litauen, då man i så fall skulle vinna samtliga matcher i kvalet.

Manchester United har fyra spelare i truppen och framför allt hoppa vi på speltid för Phil Jones. Annars noterar vi att Ashley Young fortfarande inte har återkallats.

Frankrike (Martial, Schneiderlin)

Frankrike är ju EM-klara som värdnation och spelar träningsmatcher när de andra europeiska lagen spelar tävlingsmatcher. Anthony Martial har chansen att göra sitt första landslagsmål, antingen mot Armenien eller Danmark.

Holland (Blind, Memphis)

Daley Blind och Memphis Depay ska fullborda det holländska EM-kvalfiaskot. Kazakstan borta och Tjeckien hemma står på menyn och Holland måste ta tre poäng mer än Turkiet för att klara en playoffplats.

Vi hoppas på sommarlov för Blind och Memphis.

Italien (Darmian)

Italien ska normalt säkra sin EM-plats i bortamatchen mot Azerbajdzjan, världens förmodligen mest svårstavade land. En seger där räcker. Man har annars en räddningsplanka i form av en hemmamatch mot Norge.

Matteo Darmian är förstås med i truppen.

Nordirland (McNair)

Nordirland har chansen att för första gången någonsin kvalificera sig för ett EM-slutspel. Totalt två poäng hemma mot Grekland och borta mot Finland räcker för att säkra EM-platsen. Enklast är förstås att vinna mot gruppjumbon Grekland.

Paddy McNair är med i truppen och ifall Jonny Evans inte kommer till spel kan det tänkas att han får chansen i startelvan. Det skulle i så fall vara hans första tävlingslandskamp från start.

Spanien (De Gea, Mata)

Spanien säkrar sin EM-plats på fredag, när man vinner mot Luxemburg. David de Gea och Juan Mata vet att bortamatch mot Ukraina väntar i sista omgången, så en plump mot Luxemburg bör i praktiken vara utesluten.

Ander Herrera får som vanligt inte vara med i landslaget. (Ja, det får ju inte Victor Valdes heller, men honom räknar vi ju inte riktigt.)

Tyskland (Schweinsteiger)

Fortfarande ovant att rapportera om Tyskland i den här kolumnen, men Bastian Schweinsteiger ska leda världsmästarna till EM. Det räcker med oavgjort borta mot Irland på torsdag. Skulle det inte mot all förmodan misslyckas tar man sig till EM via seger hemma mot Georgien. Tyskland når också EM ifall Polen misslyckas med att vinna i Skottland eller om Polen vinner mot Irland. Vidare går Tyskland till EM med oavgjort mot Georgien om Irland inte vinner mot Polen.

Ungdomslandslag

Som vanligt gör vi vårt bästa för att hålla koll på spelarna i de olika ungdomslandslagen. Som vanligt är det svårt, då informationen inte alltid är så lättillgänglig som den borde vara. Många fotbollsförbund har fortfarande frapperande dåliga hemsidor (här vill jag rikta beröm till Portugals fotbollsförbund som har en exemplarisk hemsida). Förutom de spelare som vi vet är uttagna noterar vi också de spelare som nyligen har varit uttagna men inte är det den här gången.

Belgien U17 (Moutha-Sebtaoui)

Ilias Moutha-Sebtaoui har precis registrerats som Manchester United-spelare. Den unga målvakten har ännu inte hunnit spela någon match för klubben. I slutet på september var han med det belgiska U17-landslaget och spelade EM-kval i Slovenien. Belgien säkrade avancemang till nästa kvalomgång redan efter två matcher. Man inledde med 2-1 mot Slovenien och följde upp med 4-1 mot Färöarna. I den avslutande omgången spelade man 0-0 mot Turkiet, vilket innebar att man gick vidare som gruppetta.

Belgien är därmed ett av 32 lag som kommer att slåss om 15 EM-platser (värdnationen Azerbajdzjan är redan kvalificerade) i nästa omgång, där lagen delas in i åtta grupper om fyra.

Indy Boonen, den andra belgiska U17-spelaren i United, var inte uttagen den här gången.

England U21 (Wilson)

James Wilson gjorde debut i U21-landslaget under förra uppehållet och sköt då ett mål mot USA. Nu har han chansen att göra tävlingsdebut i EM-kvalet mot Kazakstan.

England U17 (Williams)

England är ett av lagen i U17-VM som spelas i Chile med start den 17 oktober. Ro-Shaun Williams representerar Manchester United i turneringen. England ställs mot Guinea, Brasilien och Sydkorea i gruppspelet. Det är 24 lag i turneringen och 16 lag går vidare från gruppspelet.

Holland U19 (Fosu-Mensah)

Hollands U19-landslag går in i kvalet till U19-EM. Manchester Uniteds Timothy Fosu-Mensah är en av spelarna i truppen. Holland lär ta sig vidare till nästa omgång utan några problem, då de har fått en enkel lottning med Liechtenstein, Gibraltar och Frankrike i gruppen. De två bästa lagen går vidare och det blir förstås Frankrike och Holland (inte för att jag vet någonting om U19-fotbollen i Liechtenstein och Gibraltar).

Skottland U21 (Love)

Donald Love representerar United i det skotska U21-landslaget. EM-kval mot Frankrike och Island väntar. Love var oanvänd avbytare sist det begav sig.

Wales U19 (Poole)

Uniteds nyförvärv Regan Poole har ännu inte fått någon speltid i något av klubbens lag. Nu ska han dock iväg på träningsläger med Wales U19-landslag. Inga matcher den här gången, men lägret är uppladdning inför EM-kvalet i november.

Poole är en av fyra nominerade till priset som årets unga spelare i Wales.

Inte den här gången (Doughty, El Fitouri, Gomes, A Pereira, J Pereira)

Andreas Pereira var med i det brasilianska OS-landslaget senaste gången men fick inte plats i truppen till landskamperna mot Dominikanska republiken och Haiti. [CBF]

Joel Castro Pereira var med i Portugals U21-landslag senast men platsade inte denna gång. [FPF]

Josh Doughty var på träningsläger med Kanadas U20-landslag senast men de tycks inte ha någon samling den här gången.

Sadiq El Fitouri har tidigare varit uttagen till Libyens a-landslag. Men det verkar inte som att de har någon match den här gången.

Angel Gomes var lagkapten för Englands U16-landslag senast men saknas i truppen den här gången. [FA]

Övriga spelare

Här noterar vi de a-lagsspelare som inte är uttagna till något landslag den här gången (för enkelhetens skull klassar vi alla spelare upptagna på sidan för truppen även om några av dem egentligen inte är a-lagsspelare).

Inte uttagna: Young, Herrera, Lingard, Pereira, Johnstone, Valdes, Varela, Blackett, Januzaj, Keane, Rothwell
Skadade: Rojo, Shaw, Powell

Programmet

Tidigare:

 • 24-29 september: Belgien U17 (EM-kval) [Moutha-Sebtaoui]

Onsdag 7 oktober:

 • England U17 – Demokratiska republiken Kongo U17 (träningsmatch) [Williams] (adderad i efterhand)
 • 18.30: Holland U19 – Gibraltar U19 (EM-kval i Frankrike) [Fosu-Mensah]

Torsdag 8 oktober:

 • 20.45: Frankrike – Armenien (träningsmatch) [Martial, Schneiderlin]
 • 20.45: Irland – Tyskland (EM-kval) [Schweinsteiger]
 • 20.45 Nordirland – Grekland (EM-kval) [McNair]

Fredag 9 oktober:

 • 02.00: Argentina – Ecuador (VM-kval) [Romero, Valencia]
 • 15.00: Holland U19 – Liechtenstein U19 (EM-kval i Frankrike) [Fosu-Mensah]
 • 20.45: England – Estland (EM-kval) [Carrick, Jones, Rooney, Smalling]
 • 20.45: Spanien – Luxemburg (EM-kval) [De Gea, Mata]

Lördag 10 oktober:

 • 16.00: Skottland U21 – Frankrike U21 (EM-kval) [Love]
 • 18.00: Azerbajdzjan – Italien (EM-kval) [Darmian]
 • 18.00: Kazakstan – Holland (EM-kval) [Blind, Memphis]
 • 20.45: Andorra – Belgien (EM-kval) [Fellaini]

Söndag 11 oktober:

 • 18.00: Finland – Nordirland (EM-kval) [McNair]
 • 20.45: Danmark – Frankrike (träningsmatch) [Martial, Schneiderlin]
 • 20.45: Tyskland – Georgien (EM-kval) [Schweinsteiger]
 • 23.00: Chile U17 – England U17 (träningsmatch) [Williams] (adderad i efterhand, avsparkstiden redigerad ännu senare)

Måndag 12 oktober:

 • 15.00: Holland U19 – Frankrike U19 (EM-kval i Frankrike) [Fosu-Mensah]
 • 20.45: Litauen – England (EM-kval) [Carrick, Jones, Rooney, Smalling]
 • 20.45: Ukraina – Spanien (EM-kval) [De Gea, Mata]

Tisdag 13 oktober:

 • 18.45: England U21 – Kazakstan U21 (EM-kval) [Wilson]
 • 18.45: Skottland U21 – Island U21 (EM-kval) [Love]
 • 20.45: Belgien – Israel (EM-kval) [Fellaini]
 • 20.45: Holland – Tjeckien (EM-kval) [Blind, Memphis]
 • 20.45: Italien – Norge (EM-kval) [Darmian]
 • 23.00: Ecuador – Bolivia (EM-kval) [Valencia]

Onsdag 14 oktober:

 • 02.00: Paraguay – Argentina (VM-kval) [Romero]

Senare:

 • 17 oktober – 8 november: England U17 (VM)

Vi uppdaterar fortlöpande om vad Unitedspelarna hittar på i sina respektive landslag i nyhetsbörsen.