Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadeuppdatering om Schweinsteiger, Carrick och Rooney

Landslagsuppehållet har knappt hunnit börja och redan har vi tre skadade Unitedspelare: Michael Carrick, Wayne Rooney och Bastian Schweinsteiger.

Bäst ställt verkar det vara med Michael Carrick som förmodligen kommer att vara tillgänglig för England ikväll. ”Michael Carrick […] hade ett återfall av en känsla han ibland får i sin ljumske […] och vi ville inte ta några chanser,” säger Roy Hodgson om att mittfältaren missade gårdagens träning. ”Så beslutade att vila honom från träningen på basis av att det kommer att hjälpa honom att vara fit [ikväll].

Gällande Wayne Rooney har Hodgson också tämligen positiva besked: ”Han fick oturligt nog en smäll mot Arsenal, ganska sent i matchen. Vi har väntat på att vristen ska lägga sig. Det lägger sig väldigt, väldigt bra men vi vill inte riskera honom. […] Det viktiga för Wayne nu är att fullt återhämta sig från den här mindre skada – jag måste betona att det faktiskt är en mindre skada – och vara fullt fit nästa gång Manchester United spelar på lördag nästa vecka.” Det borde betyda att han reser hem till Manchester när resten av landslaget reser till Litauen för den avslutande EM-kvalmatchen.

Bastian Schweinsteiger missade gårdagens match med en mindre skada och det är tveksamt om han hinner bli spelklar till matchen mot Georgien på söndag kväll. ”För Schweinsteiger får jag vänta och se. Läkarstaben har sagt två eller tre dagars vila,” säger den tyske förbundskaptenen Joachim Low.