Ny landslagsassist för Martial, McNair med befarad skada

Anthony Martial startade idag för första gången i det franska landslaget när man mötte Danmark på bortaplan. Efter fyra minuter tittade Martial åt ett håll och passade åt ett annat, Giroud blev fri med målvakten och kunde göra mål trots en dålig avslutning. Ett par minuter senare sköt Giroud 2-0 på egen retur, sedan han ånyo avslutat svagt.

Martial hade, minst, två bra lägen att göra sitt första landslagsmål. Först skojade han med några danska försvarare och sprang igenom längs kanten, men vinkeln var dålig och målvakten kunde rädda. Sedan fick han ett bra läge mitt i straffområdet men fick för mycket fot under bollen, där borde han ha gjort det bättre. Martial blev utbytt efter 88 minuter.

Morgan Schneiderlin spelade hela matchen för Frankrike.

• Tyskland gjorde tillräckligt, och inte sÃ¥ värst mycket mer än sÃ¥, för att ta sig till EM. Det blev seger 2-1 hemma mot Georgien. Bastian Schweinsteiger spelade inte dÃ¥ han inte bedömdes vara 100 procent fit. Förhoppningsvis ska han vara tillgänglig mot Everton pÃ¥ lördag.
  • Paddy McNair startade när redan EM-klara Nordirland avslutade kvalet med 1-1 i Finland. McNair fick en tuff smäll tidigt i matchen men kunde ändÃ¥ fortsätta. Unitedspelaren blev dock utbytt tidigt i andra halvlek, förhoppningsvis bara en försiktighetsÃ¥tgärd. Givetvis ledde Nordirland med 1-0 när McNair klev av.
  • I landslagsnyheter som inte direkt handlar om Manchester United noterar vi att Newcastles mÃ¥lvakt Tim Krul igÃ¥r blev skadad när Holland vann i Kazakstan. Skadan var sÃ¥ allvarlig att Newcastle nu har meddelat att Krul missar resten av säsongen.