Ny landslagsassist för Martial, McNair med befarad skada

Embed from Getty Images

Anthony Martial startade idag för första gången i det franska landslaget när man mötte Danmark på bortaplan. Efter fyra minuter tittade Martial åt ett håll och passade åt ett annat, Giroud blev fri med målvakten och kunde göra mål trots en dålig avslutning. Ett par minuter senare sköt Giroud 2-0 på egen retur, sedan han ånyo avslutat svagt.

Martial hade, minst, två bra lägen att göra sitt första landslagsmål. Först skojade han med några danska försvarare och sprang igenom längs kanten, men vinkeln var dålig och målvakten kunde rädda. Sedan fick han ett bra läge mitt i straffområdet men fick för mycket fot under bollen, där borde han ha gjort det bättre. Martial blev utbytt efter 88 minuter.

Morgan Schneiderlin spelade hela matchen för Frankrike.

  • Tyskland gjorde tillräckligt, och inte så värst mycket mer än så, för att ta sig till EM. Det blev seger 2-1 hemma mot Georgien. Bastian Schweinsteiger spelade inte då han inte bedömdes vara 100 procent fit. Förhoppningsvis ska han vara tillgänglig mot Everton på lördag.
  • Paddy McNair startade när redan EM-klara Nordirland avslutade kvalet med 1-1 i Finland. McNair fick en tuff smäll tidigt i matchen men kunde ändå fortsätta. Unitedspelaren blev dock utbytt tidigt i andra halvlek, förhoppningsvis bara en försiktighetsåtgärd. Givetvis ledde Nordirland med 1-0 när McNair klev av.
  • I landslagsnyheter som inte direkt handlar om Manchester United noterar vi att Newcastles målvakt Tim Krul igår blev skadad när Holland vann i Kazakstan. Skadan var så allvarlig att Newcastle nu har meddelat att Krul missar resten av säsongen.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS