Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blind och Memphis fullbordade fiaskot

  • Vi antigratulerar det holländska landslaget som idag fullbordade sitt EM-kvalfiasko. Holland som var tredje bäst i världen för ett drygt år sedan är nu bara fjärde bäst i en högst medioker grupp. Man hade en teoretisk chans att nå EM inför dagens match hemma mot Tjeckien men det var bara en teoretisk chans. För att undvika drömmar drog man raskt in ett tvåmålsunderläge. Holland kastade in Robin van Persie för att rädda upp situationen. Van Persie var förstås framme och nickade in bollen i mål … det var ju bara det att han nickade in den bakom egen målvakt. Holland reducerade två gånger, bland annat genom Van Persie, men det blev en förlust. Både Memphis Depay och Daley Blind spelade hela matchen för Holland. Blind, som lirade central mittfältare, blev varnad och borde förmodligen ha blivit utvisad.
  • Mer Holland: Vi måste förstås notera att Van Persie bråkade med Memphis på träning. Förbundskapten Danny Blind, pappa till Daley, har bekräftat bråket men menar att det är överspelat och att det inte har något med Van Persies petning att göra. Läs mer om det på BBC.
  • Matteo Darmian spelade hela matchen, som höger vingback, när redan EM-klara Italien avslutade kvalet hemma mot Norge. Norge behövde en seger för att nå EM och italienarna bjöd förstås Norge på lite hopp genom att släppa in ett mål. Men Italien lekte bara med norrmännen och den sista fjärdedelen av matchen vände man enkelt på steken och vann med 2-1.
  • Marouane Fellaini startade och spelade 66 minuter när Belgien vann med 3-1 mot Israel. Belgien hade precis gjort 1-0 när Fellaini gick ut. Här rapporteras det att Vincent Kompany, som gjorde comeback efter skada, haltade när han blev utbytt efter en knapp timme.
  • James Wilson var oanvänd avbytare när Englands U21-landslag vann med 3-0 mot Kazakstan.
  • Donald Love fick hoppa in efter 76 minuter när Skottlands U21-landslag spelade 0-0 hemma mot Island.
  • Från EM-kvalet noterar vi också att Unitedprodukten Tom Lawrence, som numer tillhör Leicester och för närvarande är i Blackburn på lån, gjorde landslagsdebut när Wales vann med 2-0 mot Andorra.