Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

… and life is back!

Men det värsta är ju att det är ett hack i livet i november igen för att så många lag som möjligt ska misslyckas med att misslyckas att ta sig till EM i sommar. United hinner tack och lov bränna av sju matcher innan dess i liga, cup och Champions League.
Nu har så mycket tid passerat sedan överkörningen i London att jag nästan glömt hur jävla eländigt det var. Men när jag äntligen (jag är ute på lärarkandidatpraktik, därav de få inläggen här senaste tiden) sätter mig för att genom bloggen komma tillbaka in i Unitedzonen igen blir jag medveten igen om hur orealistiskt det är att tro att United ska spela propagandafotboll två gånger i veckan framöver.
Man kan hoppas, men man kan inte tro – trots tabelläget.
Jag har i alla fall några önskemål inför sjumilaslaget:

Bänka honom nu!

Det finns ingen som helst anledning att spela Wayne Rooney mot Everton. Dels för att han i princip alltid är värdelös mot Everton och dels för att han antagligen är extremt värdelös nu när han dessutom fortsätter resan nedåt i karriären. Nästan så att jag hellre spelar Daley Blind som #10 än Rooney.
Agera, Louis. Nu.

Sätt en backlinje

Sedan Luke Shaws abrupta farväl till säsongen har Van Gaal haft svårt att hitta rätt fyra framför De Gea. Dels på grund av hans vansinniga idé med höger-vänsterfotade i mittlåset, dels med tanke på att Rojo varken är hans favorit eller ens spelduglig och dels på grund av formsvackan på Darmian. Men det vore läge, om kropparna tillåter, att sätta en försvarsformation nu. Smalling och Blind är givna, liksom Darmian i form, och då är det upp till Jones, Valencia och Rojo (nej, jag räknar fortfarande inte Ashley som ytterback) att sno #4. Finge jag bestämma skulle dessa fyra vara i toppslag och då utses till 1:a bataljon i defensiven:

Darmian – Smalling – Jones – Blind

Fega borta, ös på hemma

United var inte sig likt på Emirates och det muttrades tydligen från spelarhåll om galenskapen i att inte använda den tidigare mer avvaktande – och lyckade – taktiken i bortaspelet mot Arsenal. I stället lät Van Gaal Schweinsteiger agera högpressare och därmed lämna mittfältet framför Uniteds backlinje helt tom för Arsenal att utnyttja. Nu ställs United mot Everton, CSKA och Palace borta och även om inget av lagen är i Arsenals klass känns det som att det vore bättre att inleda matcherna med att känna sig för, som LvG varit så noga med tidigare.
Ös på hemma då? Även mot city? Jajamensan. På Old Trafford ska det inte råda några tvivel om vilket lag som ska dominera, och då snackar vi inte bara i bollinnehav. Speciellt om både Kun och Silva saknas. Då ska det jävlarimej köras över.
rvp
Det vore historieförvanskning att påstå att Robin van Persies fall from grace har gått i någon slags rekordfart med tanke på hans två sista säsonger i United. Men att holländaren inte ens platsar i Fenerbahce var nog inte bara en överraskning för turkarna utan för honom själv.
Han försöker inte direkt dölja sitt missnöje med situationen heller. Uppvärmningen är bland det mer bisarra jag sett.