Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Vi vill bli mästare

Louis Van Gaal hade tidigare idag presskonferens inför morgondagens match mot Everton.

  • Om arbetet efter Arsenal-matchen: Det märktes tydligt på Van Gaal att matchen senast satt sina spår:
    Jag har analyserat och två hemska veckor efter den matchen har gått. Det var samma visa efter matchen mot Swansea med stundande landslagsuppehåll, alla spelare försvinner till sina respektive landslag direkt efter matchen. Det är olika förberedelser inför olika matcher, nu flög vi istället för att ta tåget till matchen mot Arsenal. Vi startade dåligt och Arsenal var bra. Det var ingen tillfällighet, jag tror inte på tillfälligheter. Har pratat med flera utav spelarna efteråt, det har varit två fullproppade dagar. Varken jag, eller vi (tränarstaben och spelarna) kan acceptera det här. Vi vill bli mästare och då måste man uppträda som mästare.”
  • Inför Everton: Romero och Valencia kom tillbaks en dag senare än de andra och har missat en dag av förberedelse inför Everton-matchen. ”Senast var det 3-0 efter en kvart och vi hade redan förlorat, det får inte hända igen. Everton är också ett svårt motstånd, men jag har självförtroende; jag har sett spelarna på träningen. Men man vet aldrig. Det blir en tuff vecka med Everton, CSKA Moskva och Manchester City.”
  • Om skadeläget: Skadeläget ser ljusare ut än vad som förutspåddes, Bastian Schweinsteiger som skadades under kvalet nämndes till exempel inte. ”Ashley Young är skadad. Carrick och Rooney kan spela men inte Young eller McNair. Rojo och Herrera är hela men inte redo för 90 minuter.”
  • Om Holland: ”Min filosofi handlar om människor. Nu får vi se hur Blind och Memphis reagerar (missade EM-slutspelet), ifall de är redo att spela. Vad ska jag säga om Holland? Besviken såklart, men jag kan inte bedöma eftersom jag inte sett träningarna och förberedelserna. Jag har ingen åsikt.”
  • Om Phil Jones: ”Jag är väldigt nöjd med Jones. Han är redo eftersom han gjort två inhopp och nu spelat med det engelska landslaget. När jag vill använda honom kan han gå in i startelvan.”
  • Om Anthony Martial: ”Jag är väldigt nöjd med att han startat så pass bra. Innan kände få till honom, men nu vet de flesta lite om hans kvalitéer och talang. Ändå måste vi ta det lugnt med honom. Han är bara 19 år och kan inte prestera på topp i varje match.”

Tolkat via livestream och Manutd.com.