Van Gaal: Jag är stolt över spelarna

Manchester United tog en imponerande 3-0-seger borta mot Everton. Trainer-coach Louis van Gaal var förstås mycket nöjd efter matchen.

 • Happy days:Jag är väldigt tränare. Jag är en väldigt glad tränare. Jag är också stolt över spelarna för det är en fantastisk prestation tycker jag. Och efter förlusten mot Arsenal behövde vi det också.
 • Strategin: United droppade in lite grann och skapade på så sätt ytor för anfallet.
 • Evertons dominans i början på andra halvlek tycker han berodde på ”tveksamma beslut från domaren”. Van Gaal gillade inte varningarna som United fick.
 • Om Rooney:Jag är väldigt glad för honom.” Det var viktigt för Rooney att göra mål men att laget gör mål är det viktiga.
 • Om försvaret: United gjorde det bra och den viktiga aspekten är att man ”försvarar framåt vid rätt tillfälle”.
 • Om Mata och Lingard: Ett taktiskt byte. ”Jag tycker att Jesse Lingard spelade en väldigt bra andra halvlek.
 • Om Jones och Rojo: Det var tveksamt på förhand om de skulle kunna spela 90 minuter.
 • Om Herrera: ”Det är också varför jag bytte ut Herrera. Han spelade en fantastisk prestation och jag var väldigt nöjd med honom. Men kanske behöver jag honom på onsdag så jag var tvungen att spara honom. Och det var samma sak med Schweinsteiger.

Och ett par reaktioner från spelarna:

 • Jesse Lingard: ”Det var en tuff plats att komma till men vi överkom den svåra atmosfären och spelade vår egen fotboll.
 • Ander Herrera: ”Vi visade att Manchester United är här för att kämpa om allting. När vi spelar så här kan vi slå alla.

Och ett par kommentarer från Evertons manager Roberto Martinez:

 • Om Howard Kendall, den legendariska förre Evertonmanagern som avled idag: ”Jag skulle inte vilja tro att den känslomässiga dagen tog spelarna. Det var chockerande nyheter, väldigt tråkiga nyheter. Men jag vill tro att det inte påverkade vår långsamma start på matchen.
 • Vi var ganska reaktiva i vad vi gjorde och det är inte likt oss.

Citat: video, Manutd.com@ManUtd, Evertonfc.com


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS