Van Gaal: Rooney är en väldigt viktig spelare

Wayne Rooney har bara gjort ett ligamål den här säsongen och inget på bortaplan. ”Kanske mot Everton kan han ändra [detta], men hans snitt [mot dem] är inte så bra. Så det är på tiden att han ändrar det mönstret. Jag vet inte. Det får du fråga Wayne men jag är en manager som analyserar motståndarna och ger honom råd om hur vi kan göra Evertons försvar oorganiserat och då kanske han kan göra mål,” säger Louis van Gaal inför dagens match.

Van Gaal vägrar dock att säga att Rooney är i dålig for och hänvisar till att det är ett lagspel, det spelar ingen roll vem som gör målen. Trainer-coachen menar att United skapar tillräckligt många chanser.

Det är ingen tvekan om att Van Gaal håller Rooney högt: ”Han är vår kapten så det är väldigt viktigt för hans påverkan är större än alla andra spelare i vår grupp. Han är en väldigt viktig spelare för mig, sina kollegor, alla.

Läs mer på Guardian.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS