Spelarbetyg Everton – Manchester United

Embed from Getty Images

Osäkerheten var stor inför Uniteds bortamatch mot Everton. Statistiken, formen hos vissa spelare och den föregående matchen mot Arsenal talade till Evertons fördel. Fotboll är dock inte synonymt med statistik och i stället för förlust gjorde United en av säsongens bästa matcher och vann komfortabelt med 0-3. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 7
Ja han var återigen mycket bra. Förra året hemma mot Everton vann han matchen. I går var han inte riktigt lika avgörande men stod för en fenomenal räddning på skottet från Kone och stabil både i luften och med fötterna
Matteo Darmian 7
Tillbaka på högerbacken och som vanligt säkerheten själv. En stor anledning till att Uniteds försvarspel har tagit ett kliv framåt i år. Kom dessutom runt bra på högerkanten
Chris Smalling 8
Vilken jätte han har växt ut till. Gör knappt några misstag längre och spelar med enormt självförtroende. Ställdes på hårda prov mot formstarke Romelu Lukaku men klarade det med bravur
Phil Jones 7
Kul att se krigaren Jones tillbaka igen. Tyckte egentligen att han visade mer än Smalling för bara något år sedan men hans skadebekymmer har fått karriären att avstanna. Kan han komma igång igen och få vara skadefri har laget tre, om inte fyra bra mittbackar
Marcos Rojo 7
Såg precis som övriga delen av backlinjen stabil ut. Verkar vara det bästa vänsterbacksalternativet när Shaw är skadad, trots att Van Gaal efter sommarens incident, inte velat ge honom förtroende. Slog ett fint inlägg till Herrera
Bastian Schweinsteiger 7
Utbytt ’74. Var ett litet frågetecken inför matchen eftersom han linkade ut med en skada för Tyskland. Såg också trög ut senast mot Arsenal men i går var han tillbaka. Dikterar spelet, sliter och de bollar han slår har jag, undantagsvis för Wayne Rooney, inte sett sedan Paul Scholes dagar
Morgan Schneiderlin 7,5
Gjorde en riktigt bra match där han låg tätt på skicklige Ross Barkley. Ligger ofta rätt i positionen och fick dessutom förgylla matchen med sitt första tävlingsmål för sin nya klubb
Juan Mata 6
Utbytt ’45. ”Little Juan”, som före matchen prisades som Manchester Uniteds bästa spelare under september månad inledde matchen piggt och hade ett bra samarbete med Matteo Darmian. Föll sedan tillbaka lite och hade det tufft i defensiven. Byttes ut av taktiska skäl i halvlek, vilket visade sig vara ett bra beslut mot ett fysiskt Everton
Ander Herrera 8,5
Utbytt ’81. Har trots en fin vårsäsong inte varit i Van Gaals startelva i år. Har dessutom haft skadebekymmer men vilken match han gjorde. Det syntes att han ville ha tillbaka sin plats. Gick i bräschen den här matchen och fick dessutom göra både assist och ett vackert mål. Matchens spelare!
Anthony Martial 7,5
Markerades ganska väl i första halvlek och kom inte riktigt runt från sin kantroll. Fick betydligt mer utrymme i andra och då hade han lekstuga med etablerade backen Seamus Coleman. Var nära att få göra mål på en fin passning från Rooney.
Wayne Rooney 7
Ok han ser fortfarande osäker ut i passningsspelet och fysiskt har han en bit kvar. Men första målet på Goodison på 7 år, nära ett ytterligare och dessutom med en fin framspelning till Martial bådar gott inför nästa helgs toppderby

Inhoppare:

Jesse Lingard 6,5
Inbytt ’45. Gjorde en mycket bra insats i sin blott andra tävlingsmatch för A-laget. Jobbade både offensivt och defensivt, kunde med lite tur även gjort mål. Kul att före detta U-21-landslagsmannen har fått vara kvar trots den svåra skadad han ådrog sig förra året
Michael Carrick N/A
Inbytt ’74. Var stabil när han kom in
Marouane Fellaini N/A
Inbytt ’81. Tycker han såg riktigt pigg ut när han kom in. Utmanade och löpningar, inte det patenterade bufflandet i straffområdet

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS