Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Матч день (Русская версия)!

Manchester United har rest till Moskva, Rysslands huvudstad. Det vankas bortamatch mot CSKA Moskva i Champions League. Det är avspark 21.45 om man är på plats. Är man i Sverige är det avspark 20.45 och om man är i England är det avspark 19.45. Märkligt nog är detta samtidigt.

https://twitter.com/ManUtd/status/656736690644631552/photo/1

Moskva ja. Det har man ju goda minnen av. En av Manchester Uniteds största dagar var i Moskva. Jag skrev om det.

Den matchen tog slut efter midnatt. Således är det korrekt att säga att Manchester United vann Champions League den 22 maj 2008.

Que sera, sera,
Whatever will be, will be,
In Moscow we made it three.

Manchester United har aldrig förlorat i Ryssland. Ja, a-laget har åtminstone aldrig förlorat i Ryssland. U19 blir i skrivande stund utklassade i Uefa Youth League. Det står 3-0 4-0 till ryssarna när det återstår några minuter. Vi minns dock att när U19 utklassade PSV så förlorade a-laget. Förhoppningsvis fungerar även det omvända.

Den här dagen, för 20 år sedan, lekte Giggs och Scholes med Chelsea.

Idag får möjligen Jesse Lingard leka igen.

[Martial] kan, enligt mig, spela på fyra positioner. Han kan spela på 7, som högerytter, 11, vänsteryttern, anfallarens position och också på nummer 10 tror jag. Men han spelade alltid i Monaco på vänsterytterpositionen, det var därför jag spelade honom där mot Everton,” säger Louis van Gaal om Anthony Martial och förklarar att Lingard har liknande kvaliteter:

Lingards konkurrent är Juan Mata och hans konkurrent är också, till exempel, Ander Herrera eller Wayne Rooney, eller när han spelade till vänster, för han kan också spela till vänster, var hans konkurrent Memphis. Så det är inte enkelt att komma in. […] Han måste vänta på sin stund och kanske har hans stund kommit nu.

Kommer ni ihåg när John Terry ramlade?

Rubriken? Det är vad man får om man översätter ”Matchdag (den ryska versionen)!” från svenska till ryska i Google Translate.