U19 blev straffade i UEFA Youth League

United åkte på en kännbar förlust när man fick se sig besegrat av CSKA Moskva med 4-0. United drog på sig två straffsparkar och var aldrig nära att hota CSKA.

Det skulle bli en tung förmiddag i Moskva för Uniteds U19-lag. Man hade sin hittills bästa spelare i anfallaren Marcus Rashford skadad och mittbacken RoShaun Williams är på U17-VM. Det betyder att United inte hade någon naturlig striker och bara en naturlig mittback på planen. I en annars tunn trupp blev det för kännbara avbräck för att United skulle orka stå emot ryssarna, som tog ledningen redan efter 13 minuters spel på en straffspark när Tuanzebe fått bollen på handen. I halvlekens sista minut ökade CSKA på till 2-0 och United var ett slaget lag.

United öppnade dock den andra halvleken optimistiskt men efter att man haft sin bästa chans i matchen ställer CSKA om och vinner ännu en straffspark efter ännu en hands i straffområdet och 3-0 är ett faktum. Med bara två minuter kvar av ordinarie tid så satte ryssarna spiken i kistan när man gjorde 4-0. Det betyder att CSKA Moskva går upp på sju poäng i gruppen, United har fyra poäng och Wolfsburg samt PSV står på en poäng. De två sistnämnda lagen möts dock senare idag.

CSKA Moskva – Manchester United 4-0 (2-0)

United: Henderson, Reid, Warren, Tuanzebe, Hamilton; Fosu-Mensah, McTominay (Whelan 62), Kehinde; Dearnley (Diedrick-Roberts 64), Gribbin, Redmond