Manchester city utan fem spelare i derbyt

Kvintetten Aguero, Clichy, Delph, Nasri och Silva är kvar på Manchester citys skadelista och är inte tillgängliga för spel mot Manchester United på söndag. Detta bekräftade citys manager Manuel Pellegrini på sin presskonferens tidigare idag.

city har defensiva problem, man inledde säsongen med fem matcher utan insläppt mål men har efter det inte hållit nollan och man har släppt in tretton mål på åtta matcher. Måhända ett mindre problem då offensiven levererar, med tretton mål på de tre senaste. Våra grannar har gjort mål i samtliga matcher den här säsongen.

Man vet aldrig, vi hoppas att vi se massor av mål,” säger Pellegrini. ”Det viktigaste är att försöka vinna matchen. Det finns olika sätt att försöka vinna, jag tror att vi har ett. Jag hoppas för fansen att det är en bra show och en bra match.

Pellegrini säger att hans lag har många olika sätt att spela och att man kan göra mål även utan Aguero. ”Vi har spelare med egenskaper att spela på olika sätt och alla av dem kan göra mål.

Lagkapten Vincent Kompany valde att trotsa Pellegrini då han spelade för Belgien i en betydelselös EM-kvalmatch. Kompany var sedan bänkad mot Bournemouth och fick ett förödmjukande inhopp på tilläggstid mot Sevilla.

Pellegrini förnekar dock problem: ”Jag har inga problem med Vincent Kompany. Varje vecka måste jag välja den startelva som jag tror är bäst för den matchen. […] Jag straffar inte Vincent och jag har inga problem med honom. Efter en månad eller fem veckor utan att spela eller utan att träna måste du vara fit, men du är inte redo att spela i viktiga matcher.

Vi återkommer förstås med Louis van Gaals tankar senare idag. Van Gaal ska prata med media 17.00.

Källor: MirrorMcfc.co.uk 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS