Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Derbyt kommer för tidigt för Young

Louis van Gaal har idag pratat med media inför söndagens match mot Manchester city.

  • Skadeläget: I sin fredagsintervju i MUTV säger Van Gaal att Ashley Young är tillbaka i träning men att söndagens match kommer för tidigt för honom. Luke Shaw och Paddy McNair är fortsatt otillgängliga (ingen information om hur länge McNair, som är leverskadad, blir borta). Vi får däremot ingen uppdatering på James Wilson, som missade onsdagens match med en sjukdom.
  • Återhämtning efter Moskva: ”Jag hoppas att vi har återhämtat oss. Vi har gjort allting för att hjälpa spelarnas återhämtning. Vi började den redan på hotellet.” Flyget hem gick bra och sedan fortsatte återhämtningen på träningsanläggningen.
  • Förra säsongens derby: Inte den bästa matchen, United inledde dåligt. United vann men vinsten kostade mycket energi. United spelade flera bättre matcher förra säsongen och Van Gaal har redan berättat vilka matcher det var.
  • Favoriter? Det spelar ingen roll vilka som är favoriter. Men city toppar tabellen så får ses som favoriter.
  • Stämningen i truppen: Man måste arbeta rationellt och inte emotionellt. För fansen är det mer emotionellt. United måste förbereda sig. Det är svårare för United då man har en dag mindre för förberedelserna.
  • Om city:Jag tycker att det är en bra signal för ett lag [att göra sena mål och vända underlägen]. Jag skulle också vara nöjd, givetvis, om vi gör det. Och vi gör också det. Vi låg också under mot Wolfsburg, till exempel, och vi vann mot dem.” United låg även under mot Moskva och kunde ha vunnit. ”Man behöver lite tur också. Men man kan också forcera turen.
  • Om Rooney: Man vet inte hur länge han kan fortsätta spela. Det beror på spelaren. Hur han lever, hur stark han är, hur ambitiös han är. ”Vi får vänta och se.
  • Rooney har bra facit mot city:Jag tycker att alla fantastiska spelare gillar sådana utmaningar, inte bara Rooney.” Det gäller andra spelare i laget också. Även citys spelare älskar sådana matcher.
  • Titelstrid? Nu är det ingen stor fråga. Mästaren utses i maj. Det är ett stort steg om United vinner men man måste fortsätta i samma stil.

Tolkat via livestream.