Derbydag (del 1)!

Det är Manchesterderbyts dag idag. Manchester United mot Manchester city på Old Trafford. Avspark 15.05 (observera fem över) i den nya tideräkningen. (Att det i dagens samhälle är patetiskt att olika tidszoner fortfarande existerar kan vi ta en annan gång. Och på en annan plats.)

Matchpostern är förstås röd den här dagen. Så som staden alltid är.

Det brukar bli en vinnare i derbyt. På de 24 senaste mötena har det bara slutat lika en enda gång (0-0 i november 2010). United har elva segrar mot tio för city. Den senaste tiden har city dock dominerat. I ligan har city sex segrar på de åtta senaste.

Det allra senaste derbyt har vi dock goda minnen av. Efter en förskräcklig inledning blev det väldigt mycket bättre. Juan Mata sprang sig fri och rullade in ett av målen i en 4-2-seger som borde ha varit större. Offside! tänker säkert någon. Men Juan Mata är ju immun mot att vara offside.

We fought in France, we fought in Spain,
We fought in the sun and we fought in the rain,
We took the Kop and Chelsea too,
But what we like most is kicking a blue,
Kicking a blue,
Kicking a blue,
What we like most is kicking a blue.

https://twitter.com/SemperFiUnited/status/657457078194180096

Det blir intressant att se vilket lag Louis van Gaal ställer upp med idag. På många platser känns det tämligen givet men man vet ju aldrig med Van Gaal.

Att De Gea står i mål är självklart. Mike Smalling är given i mittförsvaret. Han borde få Jones bredvid sig. Darmian och Rojo borde starta som ytterbackar. Men Blind och Valencia finns som alternativ. Jag utgår ändå från att Darmian vilades i Moskva. Däremot är det ingalunda uteslutet att Blind startar, det brukar alltid finnas en plats för Blind i Van Gaals elva. Det skulle vara märkligt att sära på Jones och Smalling men till vänster kan #RojoIsRed knappast känna sig säker.

Låt oss avsluta med ett vackert minne.

(Jag var där den dagen.)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS