Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Derbydag (del 2)!

New one out today!

Uniteds två fanzines (det brukade vara tre, saknar Red Issue) kommer med nya nummer idag.

I det nya numret av United We Stand kan man bland annat läsa om #RojoIsRed i förhandlingar om bilder på genitalier.

Från världen utanför Manchester United noterar vi att Tim Sherwood precis har fått sparken. Resultaten var helt enkelt inte tillräckligt bra, menar klubben i sitt officiella uttalande och passar därefter på att tacka Sherwood för hans arbete.

Möjligen kan man tänka sig att Brendan Rodgers tar över. Men han kanske väntar på att Jose Mourinho ska få sparken. För nog kommer väl Mourinho få gå inom kort? Det finns liksom inget som tyder på att Chelsea ska vakna till liv. På väldigt många sätt påminner de om hur Manchester United såg ut under David Moyes.

Igår förlorade Chelsea borta mot West Ham. Därmed gick West Ham förbi United i tabellen. Före i tabellen är också ligaledaren Arsenal och tvåan Manchester city. Båda Manchesterlagen har chansen att gå förbi Arsenal i eftermiddag. För city räcker det med en poäng medan United måste vinna med minst 4-1 medan en 3-0-seger innebär att man är exakt lika i toppen (inbördes möten räknas inte i Premier League, är det exakt lika blir det omspel).

Matchprogrammet till derbyt designades av en supporter. United bjöd in supportrar att komma med förslag och många av förslagen som inte vann kan beskådas på Uniteds Pinterestsida. (Det var inte rätt bidrag som vann.)

Matchpostern idag är röd och pryds av Bastian Schweinsteiger (se del 1). Bastian själv kör en lagbild på sin matchposter.

Återstår att se om tysken får starta idag. Var det upp till mig skulle Schneiderlin och Schweinsteiger starta med Herrera framför. Det absolut viktigaste är att Herrera startar. Något annat finns inte … väl?

Carrick utmanar både tysken och fransmannen. Men med tanke på hur dåligt det gick med engelsmannen och tysken mot Arsenal borde det bli en annan kombination nu.

Mata vilade i Moskva och lirar förstås till höger nu. Rooney är tyvärr given och ser ut att fortsätta på topp. Därmed går Martial till vänster.

Om det var mitt beslut skulle Rooney inte starta. Men det är ju inte mitt beslut.

Man ska väl inte utesluta att Memphis får chansen men det känns ändå osannolikt.

Om Rooney inte är så vass för tiden så var det annorlunda förr. Framför allt mot Manchester city har han levererat väldigt ofta.