Motståndarkollen: West Ham och Leicester hakar på i toppen

Manchester city är kvar högst upp i Premier League efter en poäng i Manchesterderbyt. Manchester United tappade en placering och är nu fyra, men fortsatt bara två poäng från toppen.

West Ham – Chelsea 2-1: West Ham är nu trea i tabellen. Det mÃ¥lglada Londonlaget tog tre nya poäng i derbyt mot krisklubben Chelsea. West Ham öppnade bäst och gjorde matchens första mÃ¥l. Chelsea hade sedan en bra period men de har verkligen inte marginalerna pÃ¥ sin sida just nu. Man sÃ¥g ut att ha tryckt in kvitteringen men mÃ¥lkameran visade att bara 95 procent av bollen var över linjen. Fabregas sköt bollen i mÃ¥l nÃ¥gra minuter senare men linjemannen hade upptäckt att spanjoren var nÃ¥gra centimeter offside.

Sen blev Matic, i slutet på första halvlek, utvisad efter en andra varning. Chelseas assisterande tränare Silvino Louro protesterade så högljutt att han skickades upp på läktaren. I paus besökte Jose Mourinho domaren, vilket resulterade i att han fick se andra halvlek från läktaren. Mourinho var ju redan i onåd hos FA med en villkorlig dom och lär få försvara sig på nytt.

Chelsea tryckte förvisso in en kvittering men med en man mer kunde West Ham vinna matchen genom mål av Carroll. Chelsea drog på sig sju varningar under matchen (varav två till Matic) och kan vänta sig reprimander från FA. Chelsea kan trösta sig med att fyra av de fem sämsta lagen förlorade så avståndet till nedflyttningsstrecket är fortfarande fem trygga poäng.

Leicester – Crystal Palace 1-0: Leicester hakar pÃ¥ i toppen och är bara tre poäng bakom Manchester city. Leicester har ju haft en vana att ge motstÃ¥ndarna handikapp men Manchester Uniteds nästa Premier League-motstÃ¥ndare Crystal Palace bjöds inte pÃ¥ ledningen. Istället la Mahrez upp för Vardy till matchens enda mÃ¥l. Tio mÃ¥l pÃ¥ tio matcher för Vardy medan Mahrez har fem mÃ¥l och fem assists pÃ¥ nio matcher. Palace gÃ¥r bra mot de dÃ¥liga och dÃ¥ligt mot de bra. Man har fem segrar och fem förluster, men de fem förlusterna har kommit mot fem av de sex lagen som ligger före i tabellen. Förhoppningsvis fortsätter Palace trenden med att förlora mot topplagen pÃ¥ lördag. Dessförinnan ska Palace besöka Manchester för en ligacupmatch mot city.

Aston Villa – Swansea 1-2: Ayew sköt 1-0 för Aston Villa efter en timmes spel mot Swansea. Tim Sherwood började fila pÃ¥ segerintervjun. DÃ¥ smet Swansea emellan med tvÃ¥ mÃ¥l och tog första segern sedan matchen mot United. Sherwood? Ja han fick sparken.

Arsenal – Everton 2-1: Everton höll jämna steg med Arsenal stora delar av matchen. Men man släppte pÃ¥ koncentrationen ett par minuter i andra halvlek och hastigt var det 2-0 till Arsenal. Everton reducerade och hade bra lägen att kvittera, allra helst som Arsenal var mer fokuserade pÃ¥ att göra 3-1 än att bevaka 2-1, men trävirket och Cech stod i vägen. Arsenal var tillfälligt top of the league men fÃ¥r ändÃ¥ vara nöjda med att vara tvÃ¥a pÃ¥ samma poäng som city.

Bournemouth – Tottenham 1-5: Bournemouth tog ledningen mot Tottenham innan minuten var spelad. Men roligare än sÃ¥ blev det inte. Efter en halvtimme var det 3-1 till Tottenham. Kane slog till med ett hattrick och Tottenham vann till slut med 5-1. Det känns som en självklarhet att Bournemouth kommer att spela i Championship nästa säsong, trots att man fortfarande är över nedflyttningsstrecket. Wilson, Gradel och Mings borde tillhöra startelvan men missar majoriteten av säsongen pÃ¥ grund av skador, sÃ¥nt klarar inte en klubb som Bournemouth.

Liverpool – Southampton 1-1: Efter tre matcher är Jurgen Klopp fortfarande förlust- och segerlös som Liverpoolmanager. Benteke trodde att han hade avgjort när han hängde 1-0 efter 77 minuter men Mane tryckte in kvitteringen. Mane tog sedan tvÃ¥ varningar pÃ¥ tilläggstid.

Middlesbrough: United ställs mot Middlesbrough i ligacupen på onsdag. Middlesbrough laddade med en 3-1-seger borta mot Wolves. Det såg länge ut att vara Wolves match men Fabbrini kvitterade efter 71 minuter, tio minuter senare sköt Leadbitter 2-1 på straff och på tilläggstid fastställde Downing slutresultatet. Man är på playoffplats i Championship. På onsdag tar Middlesbrough mer än 10 000 supportrar till Old Trafford, som blott den andra klubben någonsin (Manchester Evening News). Därmed kan vi nog förutsätta att de ställer upp med bästa laget.