FA utreder laser mot Rooney

När Wayne Rooney skulle skjuta straff mot Middlesbrough igår var det någon som pekade med en laserpenna mot honom. Tevebilder visade att ett grönt sken i Rooneys ansikte då han förberedde sig för att slå sin straff.

Straffarna slogs mot den östra läktaren, där Middlesbroughs fans befann sig. FA säger att de är medvetna om rapporter om incidenten och att de undersöker det hela.

På tal om straffar. United vann mot Chelsea på straffar i Community Shield 2007. Man följde upp det med den fantastiska segern i Moskva. Ett par månader senare vann man på straffar mot Portsmouth i Community Shield. Man följde upp det med en trygg straffseger i ligacupfinalen 2009. På de fyra straffläggningarna slog United 17 straffar. Man missade bara en enda.

Efter det har United varit involverade i fyra straffläggningar. Förutom igår även mot Everton i FA-cupen 2009, mot Chelsea i Community Shield 2009 och mot Sunderland i ligacupen 2014. Det har blivit fyra klara förluster och på sexton försök har man bara lyckats göra fem mål. Bortom uselt. Fullständig information om Uniteds straffläggningar finns här.

Källa: BBC


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS