Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Middlesbrough 0-0 (1-3): United utslagna efter straffar

Embed from Getty Images
Igår fick Arsenal och Chelsea bland annat respass ur Capital One Cup, idag var det Uniteds tur att se sig utslagna. Efter en halvdan insats där man inte sätter sina chanser åker man istället ur efter straffsparkar.

Den första halvleken inleddes med en minuts bolltrillande i backlinjen innan Chris Smalling fick nog och skickade bollen ut över sidlinjen. Den nivån fick vi vänja oss vid under en svag United-halvlek. När tempot väl skruvades upp gick det undan när Pereira, Lingard och Wilson satte fart. Just Lingard kom igång efter kvarten spelad, innan det borde han varit utvisad efter en ful satsning på mittplanen där han satte upp sulan och träffade Leadbitter över smalbenet.

Några minuter senare blev Lingard tunnlad av Middlesbroughs vänsterback Friend. Situationen efter ledde fram till en hörna som även gav första halvleks klart bästa chans. Bollen letade sig ur Uniteds straffområde, men där lyftes den snabbt tillbaks in i detsamma. En misslyckad cykelspark studsade turligt vidare till nyss nämnde Friend, men halvt upphakad fick han till en halvträff som Romero kunde greppa.

Embed from Getty Images
United letade sig upp emellan, och Memphis hade ytor att trampa loss på vid flertalet tillfällen men valde det svåra alternativet varenda gång och fastnade på bortaförsvararna. De rödas bästa målchans fick Fellaini, som bröstade ner bollen med sån ackuratess som bara han kan, dessvärre dröjde avslutet för länge och en motståndare hann emellan och täcka skottet. För övrigt borde Fellaini sluta ta skott utifrån (vilket han gjorde ett par gånger under matchen), det blir inte hårdare än ett hemåtpass till målvakten.

Middlesbrough fick iväg ytterligare ett vasst avslut innan Lee Mason blåste av halvleken. Det var den rutinerade Stewart Downing som fick en praktträff vilket tvingade Romero till en vass räddning.

Till andra halvlek tvingades James Wilson tyvärr kliva av. Det märktes under slutet av första halvlek att Wilson kände av någon form av skada och tyvärr fick han inte mer än 45 minuter nu när han fick chansen från start. Wayne Rooney äntrade istället planen till andra halvlek.

Under inledningen av andra halvlek satte sig andan i halsen ordentligt vid två tillfällen. Vid båda tillfällena var Daley Blind högst bidragande. Middlesbrough hade ett fint anfall som letade sig fram till Kike, som avslutade distinkt i insida stolpe. Returen skickade Blind in i eget mål med ett finfint avslut. Som tur var vinkade domaren för offside i förstaläget. Den andra dråpliga sekvensen uppstod när Blind passade en studsande boll hem till vår argentinske burväktare. Romero tog situationen med en nypa salt, och bollen studsade över hans nonchalant utsatta vänsterfot. Som tur var gick bollen, med några centimeters marginal, utanför stolpen.

Embed from Getty Images
Halvleken var ett enda stort lidande. Det andades baklängesmål med Uniteds torftiga spel. Där och då gjorde Van Gaal det enda rätta och plockade av Memphis Depay. Memphis hade under hela halvleken gått och småsurat för hans spel inte stämt, dessutom slog han bort ett par obegripliga bollar. Det såg nästan ut som någon form av protest.

Under slutminuterna av den andra halvlek brann det så till ordentligt. Efter ett långt vänsterinlägg letade bollen sig vidare till Lingard, som trängde sig fram och gick på avslut via en halvvolley. Tyvärr träffade han, precis som mot City, målramen. ”Boro” kontrade och spelade sig fram till ett friläge, men där placerade sig Romero rätt och räddade. Det blev ytterligare några halvchanser åt båda håll innan de tre tilläggsminuterna var över.

0-0 innebar förlängning. Första femton minuterna av förlängningen bestod av ett böljande spel. Ytorna fanns att transportera boll via mittfältet, men sen tog det allt som oftast stopp. Bortalaget låg ständigt på kontring och högg så fort United tappade bollen. Bäst chans under första delen fick Fellaini som nickskarvade ett inspel tätt utanför. Men visst luktade det straff i situationen? Varken målvakt eller försvarare träffade boll, utan bara kropp på belgaren.

Embed from Getty Images
Under den andra delen var det United som radade upp chans på chans. Martial var först ut när han rann ifrån Boro-försvaret, men blev blockerad i avslutningsläget. Fellaini hade ytterligare ett antal nicklägen, men ingen av dem letade sig mot målet. Pereira hade ett skott tätt utanför. Mest makabert måste ändå vara Masons beslut att inte blåsa straff på Ayalas solklara hands när Martial lyfte bollen över honom. Bollen ville helt enkelt inte leta sig in i mål i denna match, det blev 0-0 och straffar.

Bollen ville som sagt inte in, och det straffade sig. För straffarna från de rutinerade herrarna Rooney, Carrick och Young var svaga och de tre missarna innebar att Middlesbrough vann straffsparksläggningen med 3-1. Pereira satte en kylig straff, till ingen nytta.

För övrigt borde Lee Mason rannsaka sig själv ordentligt efter den här matchen. Han la en märklig nivå där han stundtals vägrade blåsa. Lingard borde blivit utvisad i första halvlek och United borde fått minst en straff.

Resultat

Manchester United 0
Middlesbrough 0
Efter förlängning.
Middlesbrough vann 3-1 på staffar.

Matchinformation

Turnering: Football League Cup, omgång 4
Tid: Onsdagen den 28 oktober 2015, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik:
Domare: Lee Mason (assisterande: Long, Wilkes; fjärde: Simpson)

Matchhändelser

Inga händelser.

Straffläggningen

Grant Leadbitter0-1
Wayne Rooney0-1
David Nugent0-1
Andreas Pereira1-1
Stewart Downing1-2
Michael Carrick1-2
Ben Gibson1-3
Ashley Young1-3

Manchester United

Romero
Darmian, Smalling, Blind, Rojo
Carrick, Fellaini
Lingard, Pereira, Memphis
Wilson

Rooney för Wilson (46)
Young för Rojo (61)
Martial för Memphis (71)

Avbytare: De Gea, Mata, Herrera, Schweinsteiger

Middlesbrough

Tomas
Kalas, Stephens, Ayala, Friend
Gibson, Leadbitter
Nsue, De Pena, Downing
Kike

Zuculini för De Pena (78)
Nugent för Kike (84)
Clayton för Stephens (114)

Avbytare: Konstantopoulos, Amorebieta, Fabbrini, Jackson