Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Nästa gång sjunger de kanske något annat

Manchester United inkasserade sin tredje raka mållösa match igår. Eftersnacket handlade förstås om Uniteds svaga anfallsspel.

https://twitter.com/WE12UTD/status/660499792192217088

We’re Man United, we want to attack, sjöng Uniteds supportrar.

Jag tycker att fansens rätt [att uttrycka sin åsikt] alltid finns där,” sa Louis van Gaal om supportrarnas krav. ”De kan sjunga det men i nästa match kanske de sjunger på ett annat sätt. […] Det kan förändras på en match, låt det bli CSKA, för vi behöver den segern. […] Jag måste hoppas att vi gör mål mot Moskva igen för de kommer vi att prata på ett annat sätt.

Van Gaal medger dock att United inte var bra igår. ”Det här var en av de första gångerna – mot Arsenal också, givetvis – när vi inte var det bättre laget på bortaplan. […] Du kan aldrig säga som en tränare att det var den rätta balansen när du inte har kontroll på match och jag vill alltid kontrollera matchen.

Bristen på mål och målchanser oroar. Av oklar anledning väljer Van Gaal att framhäva Herreras miss: ”Givetvis oroar det. Jag sa det efter matchen mot Middlesbrough. […] I den sista minuten i första halvlek kunde Ander Herrera ha avslutat men han gjorde det inte. Jag frågade honom varför och han visste inte, så det är synd. Men jag kan inte klaga på resultatet för jag tycker inte att vi var det bättre laget idag.

Van Gaal fick också frågor om Marouane Fellaini och Uniteds trainer-coach menar att Fellaini framför allt är ett alternativ på mittfältet. ”När jag spelar honom som anfallare, han är bara en anfallare i plan B, inte i plan A.

Alan Pardew var mer nöjd med sitt Crystal Palace: ”De var en match som vi borde ha vunnit. Men [vi spelade] mycket mer som oss. Det var en poäng jag gladeligen accepterar. […] Det är en fantastisk dag för klubben med tanke på att Man United kom hit och har tur som lämnar med en poäng.


Källor: Manutd.com, 2, 3, BBC, Cpfc.co.uk