Schmeichel: Min största rädsla är att Guardiola tar över United

Peter Schmeichel är inte Louis van Gaals största supporter: ”Jag tycker inte att de spelar som vi som fans vill se Manchester United spela. Emellanåt tycker jag att det är lite tråkigt. […] Det är rättvist att [Van Gaal] kritiseras. Det är inte spelet som fansen vill se.

Schmeichel, som pratade före matchen mot CSKA Moskva, tror heller inte att Uniteds spel kommer att förändras nämnvärt framöver. ”Man kan inte hävda att vi går framåt när spelet blir tråkigare och tråkigare.

Den förre Unitedmålvakten oroar sig också för tiden efter Van Gaal: ”Det är min största rädsla, att någon som Pep Guardiola kommer att bli nästa Unitedmanager. […] Han har förändrat Bayern München från vad jag tyckte var ett fantastiskt trippelvinnande lag under Jupp Heynckes. […] [Guardiola] började få dem att passa i sidled och jag tycker inte att de är lika underhållande som de var.

Efter segern mot CSKA var Schmeichel emellertid mer positiv: ”Det är de bästa jag har sett United spela den här säsongen. Det verkar som att Van Gaal har lyssnat [på kritiken].” Han tycker att de stora spelarna i laget, som Rooney, Schweinsteiger, Young och De Gea klev fram.

Det är inte bara Van Gaal som har varit kritiserad. Även Wayne Rooney har fått utstå en hel del kritik på sistone. Kritiken mot Rooney tenderar dock att komma från journalister och supportrar medan spelare och ledare, såväl nuvarande som före detta, ofta försvarar Rooney.

Rooney spelade bakom Martial. […] Rooney spelade väldigt, väldigt bra. Det verkar som att det är hans position,” säger Schmeichel. ”Han är killen som alla pratar om. När du inte gör mål på ett antal matcher börjar folk titta på honom. Jag tycker att han har spelats ur position. […] Jag kan också se honom spela mittfältet.

Läs mer och se videoklipp på Sky Sports.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS