Notiser: Smalling i veckans lag, landslagsuttagningar

 • Stora nyheter på höjdpunktsfronten i England där Sky Sports har vunnit rätten till ”near live extended highlights”. När detta introducerades i förra rättighetscykeln sågs det som en konkurrent till Match of the Day. Men det har inte visat sig påverkar BBC:s program i någon relevant utsträckning. Istället ska Sky nu förpacka höjdpunkterna klubb för klubb. [Guardian]
 • Antonio Valencia är inte med i den ecuadorianska truppen till VM-kvalet i november. Detta beror förstås på hans fotskada. [Ecuafutbol.org]
 • Det går inte så värst bra för Jose Mourinho. Tidigare i veckan blev han avstängd efter sitt utbrott mot domaren i halvtid i matchen mot West Ham. Mourinho avser överklaga. Det gjorde han också efter att han straffades för sina mediekommentarer efter matchen mot Southampton för en tid sedan. Nu meddelar FA att straffet står kvar. Så Mourinho är avstängd från arenan i helgen och han har också en villkorlig avstängning hängande över sig. [Guardian]
 • Michael Carrick, Phil Jones, Wayne Rooney och Chris Smalling tar plats i den engelska landslagstruppen. [Twitter/Manchester United]
 • Morgan Schneiderlin och Anthony Martial är uttagna till det franska landslaget. [FFF]
 • I det franska landslaget saknas Karim Benzema och Mathieu Valbuena. Det har nog inte undgått någon men Benzema är i problem med rättvisan i Frankrike då han anklagas för utpressningsförsök mot Valbuena. Benzema saknas på grund av skada medan Valbuena inte bedöms vara i ett mentalt tillstånd att delta. Under rättsprocessen får Benzema inte träffa Valbuena, vilket betyder att spelarna inte båda samtidigt kan vara med i landslaget. [AP]
 • Donald Love är återigen med i det skotska U21-landslaget. [Wigan]
 • Angel Gomes är Manchester Uniteds representant i det engelska U16-landslag som ska spela en turnering i USA i början på december. [FA]
 • Gomes är den enda Unitedspelaren i de engelska ungdomslandslagen. U17, U19, U20 och U21 togs ut utan Unitedspelare. [Twitter/ManUnitedYouth]
 • Tidigare i veckan berättade vi att Andy Cole har hälsoproblem. Även Nobby Stiles har hälsoproblem. Stiles lider av Alzheimers. Hans familj önskar nu att han ska lämnas i fred. För ett par år sedan diagnostiserades han även med prostatacancer. [Manchester Evening News]
 • Till sist gratulerar vi Chris Smalling som har blivit uttagen till veckans lag i Champions League.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS