Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag har bara sett Borthwick-Jackson en gång

Manchester United vann med 2-0 mot West Bromwich Albion. Louis van Gaal var nöjd med att United kunde besegra ett mycket defensivt motståndarlag. Han pratade också om Jesse Lingard och debutanten Cameron Borthwick-Jackson.

  • Svår match:Det är en svår seger. Vi var tvingade att vänta länge igen innan vi gjorde mål. Men vi gjorde mål, det är viktigt. Jag är väldigt glad över det.
  • Om West Brom:De spelade väldigt defensivt och då vet man att det är väldigt svårt.” Han vill inte kritisera Pulis taktik utan menar att det är upp till United att hitta luckor i motståndarnas försvar.
  • Om bolltempo: ”Jag tycker att vi kunde ha spelat bollen snabbare i första halvlek och i andra halvlek gjorde vi det bättre. […] Efter det första målet glömde vi att spela fotboll. […] Vi måste anfalla bättre mot den här defensiva organisationen. […] Men det är bra att vi vann för då kommer inte nästa manager lika enkelt välja den här strategin.
  • Om Borthwick-Jackson: ”Han är en vänsterback i U19. Jag har bara sett honom en gång. Men jag gick till min tränare från andralaget och då frågade jag: ’Vem är i bra form. Vi behöver en försvarare, jag vill ha en vänsterback för jag tror att vi kanske har ett problem där.’ Han sa: ’Då har jag en.’ Och det var Cameron. Jag var väldigt glad, för han gjorde det väldigt bra. Han hade ingen panik, han spelade sitt spel och tog inte för många risker. Så jag var väldigt nöjd med honom.
  • Om Lingard: ”Hur vi avslutar, [genom] Jesse var anmärkningsvärt. För på träningen […] har han två chanser som den här, men han skjuter direkt. Och jag säger till honom: ’Du måste kontrollera [bollen]. För då har du mer känsla med bollen.’ Och han gjorde det idag. Och det var ett fantastiskt lag. […] Han gör det bra.” Van Gaal säger att alla spelare i truppen får sin chans och nu har tiden kommit för Lingard som har tagit chansen ”med båda händerna”. Van Gaal säger att han sa nej till klubbar som ville låna honom.
  • Om Martial: Van Gaal menar att Martials styrkor kommer mer till sin rätt när det finns ytor bakom motståndarnas backlinje, vilket det fanns när United väl tog ledningen. ”Vi gör det andra målet efter en aktion från Martial.” Efter tre mållösa matcher flyttade Van Gaal upp Martial på topp mot CSKA Moskva.
  • Om supportrarna: ”Jag är alltid nöjd med publiken. […] Jag har aldrig upplevt såna här supportrar. […] Jag var också nöjd med hur de reagerade mot CSKA. För man måste acceptera att fans har sina egna åsikter. […] När du skriker ’attack, attack, attack’ när du anfaller i 85 minuter måste du tänka som supporter: ’Är det rätt att skrika så?’ Men de vill låta oss veta att vi måste göra mål, men min mamma vet också det och även min farmor.

Citat även från Van Gaals presskonferens efter matchen och en annan teveintervju.