Spelarbetyg: United – West Brom

Embed from Getty Images

United dominerade händelseförloppet i matchen mot W.B.A, men hade fortsatt svårt med chansskapandet. Jesse Lingard och Mata nätade trots detta genom ett fint skruvat skott utifrån respektive en säker straff och United kunde bärga tre poäng.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
De Gea fick främst arbeta med tillbakapassningar, något som han skötte lika bra som vanligt. Han agerade dock tveksamt vid en inläggssituation, vilket förde tankarna tillbaka till hans debutsäsong i klubben, men det var aldrig någon fara och upprepades inte heller under resten av matchen. WBA hade ytterst få avslut på mål, men var nära att näta genom Berinho mot slutet av matchen.
Ashley Young 6
Utbytt 62´. Young såg till en början obekväm ut på högerbacksplatsen. Han växte emellertid sedermera in i kostymen och gjorde inte bort sig. Samarbetade fint med Mata ett par gånger, men fick inte ut så mycket mer än så. Jag kan tycka att han borde få mer uträttat mot ett lag av WBA:s kaliber.
Chris Smalling 7,5
Smalling spelar med ett enormt självförtroende just nu och gör extremt få misstag. Undantaget var när han orsakade en frispark i ett farligt läge just före halvtid. Visar gång på gång att han är en av ligans absolut bästa backar.
Daley Blind 7
Holländaren kom in i matchen på ett bra sätt och stod för ett par fina brytningar i den första halvleken. I övrigt var han stabil även om vi kan notera att det var han som tappade markeringen på Fletcher vid den fasta situation, vilken ledde till ett av WBA:s ytterst få avslut mot mål.
Marcos Rojo 6
Utbytt 76´. Varnad. På pluskontot noterar vi att argentinaren kom fram en del i banan under matchinledningen. På minuskontot hittar vi ett par uppsnurrningar av Sessègnon, som indirekt ledde till Berainhos målchans med kvarten kvar. Drog dessutom på sig ett onödigt gult kort i den andra halvleken och byttes ut drygt tio minuter senare.
Michael Carrick 7
Startade med ett passningsspel som förvisso var säkert, men som allt som oftast gick i sidled till Schweinie som fick ta i prinsip allt ansvar för att driva upp bollen i banan. Vid de få tillfällen då han istället valde att lyfta bollen i djupled så kunde vi dock skymta hans känsliga högerdojan. Tog fler initiativ senare i matchen vilket medförde att felprocenten ökade något. Ett flertal passningar var dock nära att generera målchanser.
Bastian Schweinsteiger 7
Skötte, som nämnt ovan, speluppbyggnaden på egen hand under matchens första del då han slog flera fins bollar med god potential att öppna upp WBA:s försvar. Dessa renderade dock inte i något målchansskapande. Arbetade, som alltid, hårt och kontrollerade tillsammans med Carrick mittfältet fullständigt.
Juan Mata 7
Ett mål. Hade ett bra läge att näta i inledningen då hans skruvade skott istället gick någon decimeter utanför. Slog någon bra boll och samarbetade lite grann med Young , men var i övrigt ganska anonym i första. Var nära att bli målskytt efter ca 85 minuter, men det hårda avslutet gick över ribban och han fick vänta i ytterligare sex minuter innan han på stopptid kunde punktera matchen med en säkert slagen straffspark.
Wayne Rooney 6
Utbytt 89´. Arbetade fram matchens första målchans och hade ett avslut som täcktes bort av backlinjen, men sedan såg man inte mycket av honom. Åtminstone inte långt upp i banan, då han fortfarande – i mitt tycke – hamnar långt ner i banan alldeles för ofta. Om det är på eget bevåg eller ett taktiskt drag (tanken kanske är att mittfältarna ska fylla på i större utsträckning?) låter jag vara osagt, men hursomhelst så resulterar det i att United tappar tyngd i anfallsspelet.
Jesse Lingard 7,5
Ett mål. Jag gillar engelsmannens inte så tillkrånglade spelstil och han känns som ett ständigt hot med sin snabbhet och fina teknik. Samarbetar bra med Martial ett flertal gånger under matchen och kemin mellan dessa bådar gott inför framtiden. I den 52:a minuten plockade han upp en nickrensning utanför straffområdet och tvekade inte sedan han tagit emot bollen. Han sköt en skruvad bredsida som studsade in precis intill stolpen. Ett mycket fint första seniormål för ynglingen och Memphis har anledning att börja oroa sig på allvar.
Anthony Martial 7
En assist. Gör smarta val och känns farligt när han har boll rättvänd. Täcker boll. Fin mottagning och vändning bäddade för möjligt mål i slutet av 1:a, men avslutet hamnade mitt på keepern. Fin speed och bollbehandling gav straffen som punkterade matchen.

Inhoppare

Phil Jones n/a
Inbytt 62´. Bidrog till trygghet bakåt, bland annat med kompetent huvudspel. Involverad i en straffsituation som inte såg ut att vara någonting. Reprisbilderna uteblev dock, vilket torde innebära att det inte heller skulle ha blåsts straff.
Cameron Borthwick-Jackson n/a
Inbytt 74´. Den blott 18 år gamla försvarsspelaren Cameron Borthwick-Jackson fick debutera i Premier League med ungefär en kvart kvar att spela. Även om han var lite illa ute en gång mot Sessègnon så gjorde han inga större misstag och United ska enligt uppgift värdera ynglingen högt, vilket speltiden givetvis också signalerar.
Ander Herrera n/a
Inbytt 89´. Kom in sent och bidrog direkt med att frispela Martial, vilket ledde till att denne fälldes och fick straff.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS