Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reseberättelse: Manchester United – Manchester city

En spännande resa för mig som var reseledare för första gången och extra spännande blev också resan eftersom det var flera personer som reste med MUSS för första gången. Mats och Christian från Göteborg, Per från Eskilstuna, Erik och Tobbe från Stockholm och norrlandsgrabbarna Simon och Jeppe. Simons Sanis flickvän, bror och hans flickvän. KUL!

För första gången samlades också flera från lokalavdelningen i Stockholm för en gemensam resa. Tobbe var mest ihärdig och tvingade Daniel Bruce att kliva upp i gryningen för att han skulle hinna till Arlanda och packa ner sin necessär i Samulis väska (Tobbe hade endast handbagage för att spara tid) plus att hinna ta den obligatoriska ölen innan avresa :-)

Anna, Rune, Samuli, Erik, Tobbe, Pär och Daniel B åkte alla samma flyg från Arlanda medan Karl (också från Sthlm) tog flyget via London på lördagen. Han smugglade då med sig sin son som hade höstlov, vilket blev glömt vid bokning av resan. Stackars Alfred blev lite åtsidosatt men blev ompysslad resten av veckan i Nottingham bl.a.

Vid ankomst i Manchester träffade vi på Daniel K som tydligen rest med samma flyg som oss. Då blev det en stortaxi in till stan. Enkelt och bekvämt och faktiskt billigare än tåget.

Flera hade då lust att ta en öl och till The Castle gick vi tåg, Samuli, Rune, Erik, Tobbe, Erik, Daniel K och Per E, som vi plockade upp på vandrarhemmet.

På kvällen samlades vi för att gå och äta middag på Dough, enligt mig själv, bland dom bästa pizzerior jag ätit på. Förutom ovanstående personer så hängde även Andreas C och Jesper och Simon från Norrland med. Nu var vi 12 stycken som åt och drack gott!

Kvällen avslutades med glatt surr på Common (Förutom Erik och Per som körde lite barhopp i förhoppning om att kunna hitta nåt/nån intressant :-) ) Kvällens citat stod Tobbe för: ”Jag är skitbra på att läsa människor … efter 7 öl” Detta sas i samband med raggningstips till Erik.

Daniel K, Per E, Mats H och Christian H hade bokat guidad tour på Old Trafford och en del drog iväg till Megastore på lördag förmiddag för att köpa nya matchtröjor.

På lördag eftermiddag var vi ganska många som hade planerat att åka och se FC United of Manchester. Tyvärr blev den matchen flyttad p.g.a. att de gick vidare i FA-cupen. En del drog då till The Seven Oaks för att se Chelsea-matchen. Jeppe, Simon, Daniel K, Mats H, Christian H, Christian Halldén med son hittade snabbt dit medan en Anna med lokalsinne NOLL irrade runt i Chinatown i ca en timme.

Rune och Daniel Bruce tog istället en tur till fotbollsmuseet.

Efter en gemensam öl i hotellbaren styrde 16 personer kosan mot Miller & Carter på Kingstreet. Nu hade även Karl med sin insmugglade son Alfred dykt upp plus Mats och Christian från Göteborg. Privatroom med egen servitris, så bortskämda blev vi :-) Definitivt ett ställe som ska besökas igen.

Jag tror de flesta tog restaurangens prisbelönta Sirloin (förutom Pär och Daniel B som körde på en T-bone steak). Efter en stund dök även Kent upp (lite wiskeydoftande efter en provning)

Supertrevlig kväll igen som avslutades med besök på både The Castle och Common. Samtalsämnet ikväll handlade mest om rymdcomedy, tatueringar och självklart raggning.

Kvällens citat stod Erik för: jag är inte desperat … hur många har du pratat med?!

Söndagen startade tidigt med biljettutdelning och tippning av matchresultat. Först ut var såklart Tobbe och Samuli som hade bråttom att värma upp sina sångröster på Bishop Blaize.

Vi andra stod i kö en stund för att komma in (som vanligt) medan en del föredrog att värma upp på annat håll. Inne på Bishops så slöt även Simon Sani upp med flickvän, plus hans bror och hans flickvän.

Matchen kan väl sammanställas med medioker. Som vanligt många passningar och inga mål. Många ansåg dock att det var en SOLKLAR straff!

19 personer knallade därefter till mexikanen Chiquito för en middag. God mat och öl som vanligt! Där redovisades också tipset. Grattis till Daniel Bruce som drog in 32 pund!

Många var trötta efter en lååång natt på lördagen men det hindrade inte många från att ta en sista samling med gänget! Common blev det även denna söndag.

För att sammanfatta denna resa … många nya möten, många nya United-vänner och en massa kärlek!! Nästa resa är redan planerad för de flesta som deltog i våra aktiviteter och det ska bli sååå kul att se alla igen!!! Detta gör jag gärna om :-)

Denna resa får avslutas med söndagens citat som kom från Per E: ”Det finns få saker som är en trygghet i mitt liv och en av dem är kärleken till United.”

GGMU

//Anna