Några ord om fotboll i Paristerrorn

Den är hemsk ibland (ganska ofta), världen vi lever i. Det här borde ha varit en text om Anthony Martials fantastiska assist mot Tyskland.

Men de förskräckliga händelserna som utspelade sig i Paris på fredagskvällen överskuggar förstås fotbollsmatchen. När en av bomberna smällde hördes det inne på Stade de France, där Frankrike spelade mot Tyskland. Arenan var uppenbarligen det tilltänkta målet för bomben.

Efteråt vågade man inte tömma arenan som normalt. Åskådarna samlades inne på fotbollsplanen. Det tyska landslaget övernattade inne på Stade de France. På sin hemsida meddelar det tyska fotbollsförbundet att landslaget på lördagen i säkerhet har rest hem till Tyskland.

Bastian Schweinsteiger är som bekant en av spelarna i det tyska landslaget. Han har ännu inte uttalat sig efter gårdagens match. Han spelade hela matchen, som Frankrike till slut vann med 2-0.

Anthony Martial startade för Frankrike och låg alltså bakom det franska ledningsmålet. Han blev utbytt efter 69 minuter. Han twittrade efter matchen.

Även Morgan Schneiderlin spelar i det franska landslaget. Han fick ett tio minuter långt inhopp igår. Idag har han på Twitter skrivit (ungefär) att ord inte kan beskriva hans chock och sorg i efterbörden av dessa attacker. ”Mina tankar går till offrens familjer.

Det franska fotbollsförbundet meddelar att träningsanläggningen Clairefontaine är stängd idag. I övrigt har det inte sagts så mycket från det franska landslaget.

Gällande matchen mellan England och Frankrike som skulle ha spelats på Wembley på tisdag råder fortfarande osäkerhet. Men det rimliga är väl att matchen ställs in.

Våra tankar går till de som har drabbats av de hemska attackerna i Paris.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS