Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Jag pratade med lagkamraterna i Paris

Händelserna i Paris i fredags berör och påverkar förstås även fotbollen. Morgondagens landskamp mellan England och Frankrike spelas som planerat. Landslagskapten Wayne Rooney pratade på en presskonferens inför matchen. Han säger bland annat att han kontaktade Antonio Martial, Morgan Schneiderlin och Bastian Schweinsteiger efteråt.

Först av allt, på alla spelares vägnar vill vi ge våra kondoleanser. Det är en otroligt sorglig tid men många människor som förlorade sina liv. Jag har lagkamrater från min klubb i båda lagen och jag pratade med dem efter att det hände.

Det är svårt för alla, inklusive oss själva. Vi måste vara så respektfulla vi kan vara. Det är en fotbollsmatch att spela och det kommer att vara tufft för de franska spelarna men jag är säker på att det kommer att vara en chans för dem att göra sitt land stolt. Alla spelarna kommer att ha känt det ordentligt de senaste dagarna och de kommer att göra allting för att göra Frankrike stolt. På samma sätt kommer vi att representera England och visa vår respekt för Frankrike vid det här tillfället.


Citat: Manutd.com