Lingard: Det var United eller Liverpool, hjärtat avgjorde

Jesse Lingard är nästan en lokal spelare. Han föddes i Warrington, en stad mitt emellan Manchester och Liverpool. Således är det naturligt att både Manchester United och Liverpool har koll på de bästa talangerna i Warrington. Så var det även för Jesse Lingard.

Jag var i en lokal klubb, Penketh United, och Mike Glennie, en Manchester United-scout kom för att se mig. Han pratade med min farfar [alternativt morfar, red.anm.] och erbjöd mig provträning. Men det fanns också intresse från Liverpool och jag var tvungen att välja. Jag var bara ung men givetvis var mitt hjärta hos United vid den tiden.

Lingard pratade i en intervju med MUTV. Förutom att det självklara i att välja United före Liverpool diskuterades spelarna som Lingard växte upp med i United.

https://instagram.com/p/z2xSE4wcvy/

En annat ämne var att Lingard var så väldigt liten, i jämförelse med andra i samma ålder, när han växte upp. ”Personligen trodde jag inte att jag var redo för England [U17] för jag var så liten jämfört med de andra spelarna. Jag har fortfarande en bild hemma och tröjan är ner till mina knän. […] Gällande Premier Cup var jag pytteliten då också. Jag har en bild på min Instagram där jag går upp mot de här två stora grabbarna.

Onekligen en positiv historia. Och också en historia där Uniteds tränare förtjänar beröm. Det är förstås lätt hänt att en talang som Lingard försvinner på vägen för att han helt enkelt är fysiskt underlägsen.

Läs mer – och se ett videoklipp – på Manutd.com.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS