Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mål och assist av Rooney; Martial på kryckor

Embed from Getty Images

Nej, det blev tyvärr ingen landslagsdebut för Jesse Lingard den här kvällen. Han blev kvar på bänken hela matchen när England vann med 2-0 mot Frankrike på Wembley. Lingard kan dock trösta sig med att han var med på kvällens bästa bild.

Annars handlade det mer om ceremonin och den tysta minuten före avspark den här kvällen. Ibland kan fotbollen vara väldigt vacker.

  • Matchen vann alltså England med 2-0. Wayne Rooney var segerorganisatör med ett mål och en assist. Han började med att lägga upp för Dele Alli som mycket vackert dundrade in 1-0 (ska vi vara helt ärliga var det en individuell prestation av Alli, där Rooney råkade få en assist). Sedan sköt han själv 2-0 på volley på Sterlings inlägg. Rooney spelade hela matchen. Phil Jones fick ett inhopp som mittfältare då det återstod några minuter (hade det inte varit läge att låta Lingard debutera?). Chris Smalling värmde bänk tillsammans med Lingard.
  • Morgan Schneiderlin startade för Frankrike. Han förlorade en duell mot Alli precis före 1-0. Schneiderlin blev utbytt efter 82 minuter.
  • Anthony Martial startade också, som vänsterytter. Han fick en smäll i andra halvlek men fortsatte spela. Han gick sedan av mitt i andra halvlek. Tyvärr tvingas vi berätta att Martial lämnade Wembley på kryckor. Förbundskapten Didier Deschamps sa efter matchen att Martial hade riktigt ont men att förhoppningen är att det bara är en smäll. Vi återkommer förstås med en uppdatering när vi vet mer.

  • Matteo Darmian spelade hela matchen när Italien spelade 2-2 mot Rumänien.
  • Marcos RojoSergio Romero och deras Argentina kunde ta första segern i VM-kvalet då man vann med 1-0 i Colombia. Det var Colombias första hemmaförlust sedan den 15 november 2011, då man förlorade mot Argentina. Både Rojo och Romero spelade hela matchen.