Flores: De Gea är världens bästa målvakt

Det blir en del återföreningar när Manchester United ställs mot Watford. Mest notabelt är förmodligen att Ashley Young återvänder för match mot sin moderklubb. Vi vet också att Craig Cathcart har ett förflutet i Uniteds akademi. Ytterligare en koppling är att Watfords manager Quique Sanchez Flores var tränare i Atletico Madrid när David de Gea etablerade sig som elitmålvakt.

Jag gav David sin debut. Han var tredjemålvakt och efter en månad var han förstaval,” säger Flores om Uniteds målvakt. Eftersom vi gillar att vara lite mer korrekta här på Muss.se passar vi förstås på att notera att De Gea debuterade mot Porto den 30 september 2009 medan Flores tog över Atletico i oktober samma år. Faktum är att De Gea satt på bänken under Flores 13 första matcher. Men sen tog De Gea över som ohotad förstamålvakt.

Han var otrolig. Du behöver bara fokusera på träningen och titta på hur han tar bollen och hanterar den. För mig är han antagligen den bästa målvakten i världen.

Inför mötet med United tar Flores med sig inledningen på matcherna mot city och Arsenal: ”Mot Manchester city var vi verkligen konkurrenskraftiga i 45 minuter. Mot Arsenal var vi det i en timme. Så vårt mål den här matchen är att vara konkurrenskraftiga i en och en halv timme.

Manchester United är en av de största klubbarna i världen och givetvis har vi följt hur de spelar. De är ett otroligt lag med en väldigt bra tränare i Van Gaal. Men vi har möjligheten att igen visa att vi är redo för att spela mot ett stort lag. Vi måste vara redo, för de har väldigt bra spelare och normalt använder de möjligheterna de har att skjuta väldigt bra.

Så, hur förbereder sig Watford? ”Vi tar oss an matchen med respekt, organisation, tradition och passion.

Citat: Eurosport, Watfordfc.com


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS