Watford – United 1-2: Sent segermål och viktig laginsats av ett skadedrabbat United!

Bastian Schweinsteiger tryckte in 1-2 efter imponerande forcering och laginsats från United. Memphis Depay hade gett laget ledningen men straffmål från Deeney satte laget i jobbig sits. Segern ger tillförsikt inför kommande matcher, om än med nya skador till en redan lång skadelista. 

Memphis Depay startade på topp i ett skadedrabbat United som skulle ta sig an Watford på Vicarage Road. James Wilson, enda tillgängliga skadefria anfallaren, fanns ej med en i truppen utan istället fick den formsvaga holländaren starta längst fram.

Mest anmärkningsvärt inför matchstart var annars den bänk som van Gaal valt som bland annat innehöll Andreas Pereira, Sean Goss, och Marcus Rashford. Utöver dessa oprövade ynglingar fanns även Darmian, Romero, Rojo och Paddy McNair som äntligen var tillbaka efter sin långvariga skada.

Innan matchstart ställde samtliga spelare upp sig och franska nationalsången spelades ur högtalarna. Detta fina och humana initiativ kommer att genomföras i samtliga matcher denna helg.

Matchen

Efter en småtrevlig inledning med spel fram och tillbaka tog United hand om bollinnehavet, som så ofta under van Gaal, och det var efter en stunds bolltrillande som också matchens första chans och mål inträffade. I elfte minuten kom det, efterlängtat för United men om möjligt ännu viktigare och välbehövligt för Memphis som mötte Ander Herreras finfina inlägg och 0-1 var ett faktum.

Målet var för övrigt det första som Watford släppt in i en första halvlek sedan januari 2015. Värt att notera från inledningen av matchen var att laget tycktes vara formerat som en slags 4-2-2-2-uppställning utan konkreta kantspelare utan istället ett tätt och centrerat lag där Young och Blind fick stå för bredden allt som oftast.

Om inte skadeläget varit illa inför matchen blev så fallet efter cirka 25 minuters spel då Ander Herrera tvingades utgå och in istället med Marcos Rojo. Andreas Pereira fanns att tillgå som ett givet alternativ på samma position men istället valde den alltid så oberäknelige van Gaal att ändra om rejält bland positioner och formationer. Jones, Smalling och Rojo fick finna sig i en trebackslinje med Young och Blind som wingbacks. Varför göra det enkelt för sig?

En av de bättre i United under första halvleken var Morgan Schneiderlin, som gjorde ett stort jobb i det tysta på mitten och fick dessutom en bra chans på volley och 2-0 men skottet tätt ovanför ribban efter dryga halvtimmen spelad. Laget gick in i paus med ledning efter en kontrollerad och väl genomförd halvlek som faktiskt var ganska underhållande och imponerande att skåda jämfört med flera andra matcher denna höst.

Andra halvleken inleddes med en tidig chans för Jesse Lingard som hade kunnat lugna oss supportrar något med ett andra mål men skottet räddades av Gomes. United kom ut med en tydlig vilja att avgöra matchen och pressade Watford till misstag och felpassningar. Kändes nästintill ovant att se ett United så aktivt och framåtgående i spelet.

Tio minuter in i halvleken fick De Gea göra sitt första riktiga ingripande mellan stolparna när han parerade ett tungt skott från kapten Deeney. Istället för att United fortsatte pressa och dominera jobbade Watford in sig i matchen och skapade halvchanser titt som tätt. Tur för United att hemmalaget i de avgörande situationerna ej lyckades fullt ut. Watfords uddlöshet i all ära men David De Gea gjorde ännu en sådan där fantastisk räddning som höll ute skott från Abdi.

På tal om skador så var det dags för Phil Jones att ta plats på den stigande listan, där han tenderar att befinna sig under stora perioder av säsongerna. Detta innebar att Paddy McNair tog hans plats i backlinjen och Juan Mata manade väg för Pereira, dock inte med skada i spanjorens fall.

Jesse Lingard fick en ytterligare chans att göra 2-0 och denna gång ett mycket bättre och enklare läge än tidigare. Han spelades fri av Blind och skulle bara lyfta över Gomes men mäktade endast med ett tamt avslut direkt till målvakten. I situationen direkt efter drar Marcos Rojo ner Ighalo och domare Madeley blåser för straff. Troy Deeney gjorde sitt jobb och satte kvitteringen i matchminut 87. Tungt, framförallt med Lingards givna chans i läget innan. Sägas bör att Rojos försvarsspel vid straffsituationen var och är under all kritik.

Likt dagarna med Sir Alex vid sidlinjen gav inte laget upp efter kvitteringen utan gick fram och kämpade för seger. Efter en lång sekvens lyckades Bastian Schweinsteiger med stor hjälp av Deeney få in 1-2 och segern var ett faktum. Viktig vinst på många sätt och serieledning!

Resultat

Watford 1
Manchester United 2

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 13
Tid: Lördagen den 21 november 2015, 13.45
Plats: Vicarage Road, Watford
Publik: 20 702
Domare: Robert Madley
(assisterande: McDonough, Perry; fjärde: Taylor)

Matchhändelser

11 Memphis Depay
Assist: Herrera
0-1
68 Ben Watson
74 Ashley Young
75 Jesse Lingard
87 Troy Deeney (straff) 1-1
90 Troy Deeney (självmål)
Assist: Schweinsteiger
1-2

Manchester United

De Gea
Young, Jones, Smalling, Blind
Schneiderlin, Schweinsteiger
Mata, Herrera
Lingard, Memphis

Rojo för Herrera (25)
McNair för Jones (69)
Pereira för Mata (79)

Avbytare: Romero, Darmian, Rashford, Goss

Watford

Gomes
Nyom, Cathcart, Britos, Anya
Capoue, Watson
Abdi, Deeney, Jurado
Ighalo

Ake för Jurado (46)
Paredes för Nyom (69)

Avbytare: Arlauskis, Oulare, Guedioura, Ibarbo, Diamanti

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS