Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tjeckisk domare på onsdag

Uefa meddelar att Pavel Kralovec kommer att döma Manchester Uniteds hemmamatch mot PSV Eindhoven i Champions League på onsdag. Roman Slysko och Martin Wilczek är assisterande domare, Petr Ardeleanu och Michal Patak är extra assiterande domare och Tomas Mokrusch är fjärdedomare. Slysko kommer från Slovakien medan övriga domare kommer från Tjeckien.

Kralovec har dömt United en gång tidigare, bortamatchen mot Shakhtar Donetsk (1-1) i oktober 2013.

Han har aldrig dömt PSV.

Trots att Kravolec bara är 38 år har han dömt elitfotboll sedan 2003, då han debuterade i den tjeckiska ligan. Han har varit Uefadomare sedan 2005. Han har dock inte lyckats etablera sig bland den riktiga domareliten och gjorde till exempel inga matcher i det nyss avslutade EM-kvalet. Han har gjort 16 Champions League-matcher och har blåst sju straffar och tagit fram det röda kortet tre gånger. Den här säsongen har han bland annat dömt Chelseas 2-1-seger hemma mot Dynamo Kiev.

Onsdagens match blir överraskande nog inte hans första besök på Old Trafford. Kravolec dömde på Old Trafford när Brasilien vann med 3-0 mot Sydkorea i OS 2012.