U19: Man Utd – PSV 0-5

United blev totalt utklassade på hemmaplan i det viktiga UEFA Youth League-mötet med PSV Eindhoven. United åkte på tre skador i matchen och släppte in fem mål samtidigt som man återigen förblev mållösa framåt.

United satsade uppenbarligen mer på U21-matchen igår måndag då Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson och Devonte Redmond alla spelade 90 minuter. Dessutom gjorde Marcus Rashford ett längre inhopp. Det innebar att endast Rashford av de nämnda fick plats i dagens startelva.

PSV var överlägsna och tog ledningen redan efter 13 minuter genom Gudmundsson, dÃ¥ hade Dearnley redan hunnit bli utbytt pÃ¥ grund av en skada. Misären fortsatte i hög fart och svenske Ramon Lundqvist ökade pÃ¥ till 2-0. Innan halvleken var slut hade gästerna ökat pÃ¥ till 3-0 och United hade tvingats till ännu ett byte pÃ¥ grund av en skada – den här gÃ¥ngen var det mÃ¥lvakten Henderson som tvingades utgÃ¥.

United inledde den andra halvleken med att skapa en bra chans, men PSV:s målvakt kunde stoppa Gribbins skott. Istället tvingades United till ett tredje och sista byte efter ännu en skada när Fosu-Mensah utgick. United gick sedan ner på en trebackslinje och åkte förstås på ännu fler baklängesmål då. 0-5 skrevs siffrorna till i ännu en miserabel match för United.

Trupperna i alla Unitedlag är tunna vilket gör att alla lag måste gå runt på få spelare. Man klarade inte av att vara utan några av sina bästa spelare och förlusten var väntad. Jag kan ändå tycka att den här matchen borde prioriterats högre än U21:s fjärde ligamatch för säsongen.

Trots förlusten finns det ännu hopp om ett avancemang. Men då måste United slå Wolfsburg borta samtidigt som CSKA Moskva måste ta poäng borta mot PSV.

Manchester United – PSV Eindhoven 0-5 (0-3)

United: Henderson (Dorrington 33); Warren, Williams, Fosu-Mensah (Redmond 58), Hamilton; Willock, Whelan; Dearnley (Kehinde 5), Gribbin, Doughty; Rashford