Meulensteen: United saknar frihet

Rene Meulensteen, som ju arbetade i Sir Alex Fergusons ledarstab, är inte speciellt förtjust i hur dagens Manchester United spelar fotboll.

Jag tycker att det saknas frihet. När Sir Alex Ferguson var vid rodret, jag och andra medlemmar i staben var där, var det en tydlig stil och identitet som managern ville att vi skulle spela efter. […] Men vi gav dem frihet att komma upp med egna lösningar. […]

Ordet är kanske lite stelt, emellanåt. Du ser spelare där bollen kunde ha spelats framåt med lite risk men de tenderar att gå i sidled eller bakåt. Det är, tror jag, lite vad fansen ogillar för tillfället. […] [Managern] sa ’vi vill vara framgångsrika, vi vill vinna matcher, vi vill vinna titlar, men vi har en skyldighet att underhålla’.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS