Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Herrera och Jones fortfarande ute

Louis van Gaal har precis avslutat sin presskonferens inför Manchester Uniteds seriefinal mot Leicester City imorgon. Det mest intressanta är kanske att Van Gaal säger att United kan återkalla James Wilson vid behov.

  • Skadeläget: Ander Herrera och Phil Jones är fortfarande otillgängliga. I övrigt säger Van Gaal att truppen måste bedömas efter en intensiv vecka. Vi får ingen uppdatering kring Michael Carrick.
  • Om bristen på mål: Fansen måste vara lyckliga. Vi spelar för fansen. Men man måste också se hur motståndarna spelar. ”Om vi inte skapade chanser skulle jag vara oroad. Men vi skapar chanser och vi ger inte bort mycket. Normalt är våra resultat bra.
  • Om bortamatchen mot Leicester förra säsongen: Van Gaal skyller på straffen som gav Leicester reduceringen till 3-2. ”Jag vill inte minnas den matchen. För resultatet och för hur vi förlorade.
  • Om försvaret: Vår defensiva organisation är normalt den bästa delen av lagets spel.
  • Om Leicester: Normalt kan den här typen av klubbar konkurrera under en lång tid men över hela säsongen brukar det vara svårt. Skillnaden i nivå på klubbarna i Premier League är inte så stor. ”Det är möjligt,” för Leicester att vinna ligan.
  • Om Jamie Vardy:Han var redan förra året en jobbig spelare för oss.” Gör man mål tio matcher i rad är man bra. ”Det är inte så enkelt att göra det.” Inga kommentarer om han är ett alternativ i januari.
  • Om Claudio Ranieri:Jag har bra minnen men också dåliga minnen. Han är en utmärkt manager. […] Jag är glad för honom att han kan visa sin kvalitet.
  • Om James Wilson: ”Hittills har han inte bidragit så mycket. Han spelade några minuter i Premier League. Han spelade några minuter i [ligacupen] tror jag. Han var inte alltid med i truppen på 18 spelare. Spelare i hans ålder behöver spela. Jag kan föreställa mig att fansen tänker ’det är löjligt, de har svårt att göra mål’. Det är kortsiktigt, vi måste tänka på det som är bäst för James Wilson. […] Om vi behöver kan vi återkalla honom.” Van Gaal menar att Wilson inte hade så stor chans till speltid i United.

Tolkat via livestream. Mindre uppdateringar i efterhand. Skadeläget via @ManUtd.