Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (seriefinal)!

We hate Nottingham Forest,
We hate Liverpool too,
AND LEICESTER!
We hate Manchester city,
But United we love you!

I det förra inlägget skyllde jag på Leicester. Det är Leicesters fel att United är tråkiga. Men även tråkiga lag kan vinna ligor och ikväll räknar vi med att Manchester United leder Premier League. (Nu lär ju inte United toppa ligan i maj, men det är en annan diskussion.)

Juniorlaget fortsätter att förlora. Idag mot Blackburn. Rashford och Tuanzebe var inte med, en indikation på att de är med i truppen i Leicester. (Även om Tuanzebe egentligen har växt ifrån juniorlaget.)

Jaja, Leicester är inte dåliga. Men de är heller inte så bra som tabellen visar.

Däremot är de underhållande. De har också en Manchester United-förmåga att vända underlägen till segrar. Hade vi bara räknat resultaten i första halvlek hade Leicester legat på 13:e plats i tabellen. De har gjort 20 av sina 28 mål i andra halvlek.

Jag hatar dem.

Men vi behöver inte ta Leicester på allvar. Ja, just idag måste vi förstås göra det. Men när säsongen är över kommer United förstås att vara långt före Leicester.

Den 28 november toppar Leicester ligan på 28 poäng. Senast ett lag toppade ligan på 28 poäng efter 13 omgångar var 2010. Dessförinnan får vi gå tillbaka till hösten 1998 då Aston Villa gjorde det. Villa slutade sexa, på 55 poäng den, säsongen. Ungefär så lär det gå för Leicester den här säsongen. (Dock lär 55 poäng den här säsongen ge typ en åttondeplats.)

När jag faktakollade den här kolumnen upptäckte jag att Newcastle ledde ligan efter 13 omgångar 1994, 1995 och 1996.

Den sista matchen i november är alltså en seriefinal mot Leicester. Det går liksom inte att ta in.

Idag är det upp till Michael och David att rädda Ruud van Nistelrooys rekord.

Michael är för övrigt inte så förtjust i att kallas Michael.

När Manchester United senast var i Leicester gjorde Vardy ett mål och fyra assists (om man delar ut assist till den som fixar straff). Efter den matchen var han poänglös i 13 matcher och mållös i 23 (då har jag inte räknat de tre matcher han inte spelade i).

Nu har han gjort mål tio matcher i rad. Om vi inte räknar de fyra matcher som han inte har gjort mål i. Det är väldigt Arsenalskt att räkna så.

Ruud van Nistelrooy sköt mål tolv matcher i rad våren 2003. Vilket inkluderade mål i två matcher mot Real Madrid och mål i två EM-kvalmatcher. Ruuds målsvit sköt ligatiteln till United. Han gjorde i sviten mål mot tvåan, trean, femman, sexan och sjuan i tabellen.

Ruuds svit inleddes mot Fulham.

Lagen som Vardy har skjutit sina mål på har placeringarna 19, 20, 11, 4, 16, 8, 10, 12, 13 och 17. Så ovärdigt. Vardy har den här säsongen också gjort mål mot 18:e-placerade Sunderland. Han har misslyckats med att göra mål mot lagen som är femma och sexa i tabellen.

Ruud van Nistelrooy är Manchester Uniteds mest effektiva målskytt någonsin (Tommy Taylor har förvisso 0,686 mål per match mot Ruuds 0,685 men på Taylors tid fanns det inga avbytare). Jamie Vardy kommer att bli en kuriositet i historien.

Och varför räknar vi ens Premier League-rekord? Jimmy Dunne sköt mål i tolv raka ligamatcher säsongen 1931/32.

Yip Jaap Stam gjorde sitt enda mål för Manchester United i Leicester.

Det blev 6-2 till de goda den gången. Det var inte säsongens första 6-2-seger för United. Tänk så tiderna förändras.

Ruud van Nistelrooy gjorde tre mål i Leicester i september 2003.

Om några timmar ska Manchester United vara Top of the League. Ska vara.