Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag är mycket nöjd med Rooney

Wayne Rooneys form fortsätter att frustrera, trots att han är nominerad till världslaget, men Louis van Gaal ser annorlunda på det hela. Van Gaals lagkaptener har speciella privilegier men skulle Rooney spela även om han inte var lagkapten?

Ja, givetvis,” säger Van Gaal. ”Wayne gör mycket. Han har ett väldigt bra bidrag till laget. Så som en manager är jag mycket nöjd med honom.

Van Gaal säger dock att det alltid finns aspekter som kan bli bättre, vilket gäller alla spelare och även laget i stort.

Martial går just nu före som anfallare, men det kan snart ändras: ”För tillfället spelare inte Wayne i anfallarens position. Martial spelar där. Men det är möjligt att Wayne ska spela andra matcher där. Det beror inte bara på spelarens kvalitet och form men även matchplanen.

Inför matchen mot Leicester handlar det kanske framför allt om att hantera spelarnas återhämtning.

Vi har analyserat Leicester och sen måste vi kolla på formen och kvaliteten hos våra spelare men också tröttheten hos varje spelare, hur de återhämtar sig. Nu har vi spelat mot PSV, inom två dagar måste vi spela mot Leicester som toppar ligan. Jag måste titta på många aspekter och sedan fatta många beslut.

Läs mer på Mirror.