Motståndarkollen: city i topp, nytt poängtapp för Arsenal

Manchester United är tråkiga och inte speciellt bra på fotboll. Trots det är man fortfarande bara en poäng bakom serieledarna i Premier League.

Bournemouth – Everton 3-3: Everton kämpar hÃ¥rt för att verkligen etablera sig som ett mittenlag. Det sÃ¥g ut att bli en stabil seger i Bournemouth och ett rejält kliv i tabellen dÃ¥ man gick fram till 2-0 i första halvlek. Med tio minuter kvar att spela reducerade dock hemmalaget genom Smith och i den 87:e minuten kvitterade Stanislas. Everton kom emellertid tillbaka dÃ¥ Barkley tryckte in 3-2 i den femte tilläggsminuten. Vild glädje hos Liverpoollaget som firade segern tillsammans med supportrarna som invaderade planen.

Det var ju bara det att matchen inte var slut. När domaren blåste igång matchen kvitterade Stanislas på nytt. Oops.

Everton förblir ett mittenlag. Och Martinez förblir ligans mest överskattade manager.

Crystal Palace – Newcastle 5-1: Newcastle tog ledningen mot Crystal Palace men sedan var det roliga slut. Palace sköt fem mÃ¥l och Newcastle är i raska steg pÃ¥ väg mot Championship. Bara Aston Villas patetiskt dÃ¥liga nivÃ¥ hÃ¥ller Newcastle frÃ¥n sistaplatsen i ligan. Manchester United gjorde ett mÃ¥l pÃ¥ 180 minuter mot Villa och Newcastle.

Manchester city – Southampton 3-1: Efter 20 minuter sÃ¥g Manchester city ut att ha punkterat matchen mot Southampton. 2-0 efter mÃ¥l av De Bruyne och Delph. Sen tryckte man dock pÃ¥ stoppknappen (eller om det var Southampton som tryckte pÃ¥ startknappen) och Southampton fick reducera genom Long. Tadic fick en fantastisk kvitteringschans men han avslutade pÃ¥ ett vis som fÃ¥r Jesse Lingard att se klinisk ut. Mitt i andra fick city Ã¥ter en tvÃ¥mÃ¥lsledning och dÃ¥ orkade inte Southampton komma tillbaka.

Tottenham – Chelsea 0-0: MÃ¥llöst i Londonderbyt mellan Tottenham och Chelsea. Och det är allt som behöver sägas om det.

West Ham – West Brom 1-1: Oavgjort, dock med ett mÃ¥l var, även i Westderbyt mellan Ham och Brom. West Ham tog ledningen pÃ¥ en utmärkt frispark av Zarate men sedan slog Reid in bollen i eget mÃ¥l. Det ska han vara glad för att han gjorde, för hade han slagit bollen utanför hade det varit straff, utvisning och avstängning. Nu fÃ¥r Reid spela pÃ¥ Old Trafford pÃ¥ lördag. Man kan vara säker pÃ¥ att man inte vet vad man fÃ¥r av West Ham.

Norwich – Arsenal 1-1: Norwich pÃ¥ bortaplan är ju nästan alltid en säker seger för Arsenal. Ozil sköt 1-0 efter en halvtimme efter bedrövligt mÃ¥lvaktsspel av Ruddy. Arsenal glömde dock att avsluta matchen och det är ju inte sÃ¥ klokt när det Ã¥terstÃ¥r en timme och man bara leder med 1-0. Grabban kvitterade före paus och i andra halvlek hade Norwich den bästa chansen att hitta ett segermÃ¥l. SÃ¥ väldigt Arsenalskt. Efter landslagsuppehÃ¥llet har man skänkt bort fem poäng mot mediokra lag och istället för tre poängs serieledning är man bara fyra i tabellen.

Arsene Wenger valde att spela Alexis Sanchez trots att Sanchez hade skadekänning och skulle ha mått bra av lite vila. Nu blev det en skada och lite längre vila istället. För att göra det hela lite värre gick även Koscielny ut skadad.

Liverpool – Swansea 1-0: Liverpool och Swansea försökte spela 0-0. Taylor var dock inte med pÃ¥ planen och skänkte bort en straff med en urbota korkad handboll. Liverpool är nu sexa i tabellen.

Champions League-motståndarna: Om United misslyckas mot Wolfsburg är hoppet att CSKA vinner eller tar poäng borta mot PSV. Chansen för det känns inte överdrivet stor. CSKA är bedrövliga för tillfället. Förlusten på Old Trafford följdes upp med fyra förluster (inklusive en träningsmatch mot Dinamo Moskva). I helgen blev det 1-1 borta mot Anzhi, som är sist i ligan.

PSV, stärkta av en poäng på Old Trafford, vann enkelt med 3-0 mot AZ.

Wolfsburg såg ut att ha hittat formen efter 6-0 mot Werder Bremen och 2-0 borta mot CSKA. Men man kunde inte göra mål borta mot bottenlaget Augsburg och fick nöja sig med en poäng. De har gemensamt med West Ham att man inte vet vad man får av dem.