Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Man Utd – Liverpool 3-2

United höll på att slänga bort en 2-0 ledning i hemmamötet med Liverpool men ett sent avgörande från Sean Goss gav 3-2 och tre poäng till United. Övriga mål stod Marouane Fellaini och Nick Powell för.

Det var dock gästerna som inledde bäst och United hade stundtals svårt att få i gång något eget spel. United kom dock in i matchen mer och mer ju längre halvleken led och med halvtimmen spelad hade United en bra period, och då kom också ledningsmålet när Andreas Pereira svepte in ett inlägg och Fellaini dök upp på bortre stolpen och stötte in 1-0.

Den andra halvleken var en jämn sådan. Båda lagen hade bra möjligheter att göra mål men matchen såg ut att sluta 1-0. Men med tio minuter kvar exploderade det – Powell satte 2-0 på en retur efter ett Fellaini-skott. Liverpool reducerade tämligen omgående efter ett inspel som stöttes i mål, och bara minuten senare kände Romero för att boxa ut en boll rakt till en Liverpoolspelare som satte kvitteringen med fem minuter kvar. Men det var inte slut där, United stack upp i ett anfall där Fellaini fick bollen i straffområdet, höll undan och passade hem till Goss som drog på direkt och via målvaktens händer smet bollen in i mål. United höll sedan undan och kunde inkassera en meriterande seger.

Stundtals bra spel av United och inte alls någon orättvis seger. Dock svagt att tappa ledningen, där Romero bjuder på ena målet. Annars var Nick Powell bra och arbetade bra. Fellaini briljerade inte spelmässigt men det är svårt att klaga på ett mål och två assist. Harrop var pigg, kanske bäste Unitedspelare, men måste göra mer poäng för att kunna nosa på en plats i a-laget. Pereira gör poäng, som han så oftast gör, men tar inte för sig särskilt mycket spelmässigt. Borde kunna medverka mer i spelet trots en kantplats. Goss gör segermålet och gott nog bara det men har svårt att sticka ut.

I en haltande tabell ser det bra ut för United som dock bara har spelat fem matcher, men man har tagit tio poäng på dessa. Leder gör Sunderland på 19 poäng efter 9 spelade matcher.

Manchester United – Liverpool 3-2 (1-0)

Uniteds mål: Fellaini (32), Powell (79), Goss (89)
United: Romero; Varela, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Riley; Weir, Goss; Pereira, Fellaini, Harrop (Redmond 76); Powell (Rashford 81)