Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gary Neville tar över Valencia

Embed from Getty Images

Gary Neville är klar för sitt första uppdrag som huvudtränare. Den förre Manchester United-spelaren annonserades idag som ny tränare för spanska Valencia. Kontraktet gäller säsongen ut och Phil Neville kommer att vara kvar i ledarstaben.

Gary Neville har sedan han slutade i Manchester United jobbat som expertkommentator på Sky Sports och de senaste åren också som assisterande förbundskapten för England. Han lämnar jobbet på Sky Sports med omedelbar verkan, även om kanalen är snabb att kommentera att dörren alltid är öppen för en återkomst. Däremot kommer Neville att fortsätta som assisterande förbundskapten över EM 2016, vilket FA bekräftar på sin hemsida.

Jag är verkligen jätteglad att få den här möjligheten med Valencia,” säger Neville till Valencias hemsida. ”Valencia är en enorm fotbollsklubb med en otrolig ställning och jag känner från min tid som spelare passionen och hängivenheten hos Valencias fans.

Jag ser verkligen fram emot att arbeta med klubbens talangfulla spelargrupp och är uppspelt över utmaningen framför mig.

Att Neville tar över Valencia är kanske inte så konstigt som det först låter. Valencia ägs av Peter Lim, som är delägare i Salford City tillsammans med bland andra bröderna Neville.

Onekligen blir det mycket intressant att följa Valencia framöver. Gary Neville är kanske världens bästa expertkommentator, nu får vi också se vad han går för som huvudtränare.

Gary Neville tar över på söndag, vilket betyder att han låter lillebror Phil ta hand om matchen mot Barcelona på lördag. Garys första match blir mot Lyon i Champions League på onsdag. För avancemang krävs att Valencia vinner samtidigt som Zenit tar poäng mot Gent. Valencia är just nu nia i den spanska ligan men avståndet till den sista Champions League-platsen är bara fem poäng.

Lycka till!