Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Gaal letar letar värvningar i januari

Louis Vaan Gaal höll i dag presskonferens inför lördagens hemmamatch mot West Ham. Han pratade om skadeproblematiken, att Rooney kommer missa matchen och om eventuella värvningar i januari. 

Wayne Rooney som utgick i 1-1 matchen mot Leicester i lördags, med en skada på vristen kommer att missa matchen mot ”Hammers” och på så sätt också chansen att göra sin 500:e United-match. En milstolpe bara nio tidigare spelare nått.

– Det är en otäck skada. Han ska inte spela sin 500:e match, för han är värre skadad än jag befarade, så vi får vänta på den matchen, sa United-tränaren.

Också argentinske landslagsbacken Marcos Rojo kommer att missa matchen. Precis som det ryktats i media är det en axelskada som Rojo har ådragit sig. Liknande den han ådrog sig förra säsongen.

– Frågan om han borde opereras är en fråga för läkaren och Marcos själv, sa Van Gaal.

Även Phil Jones, Ander Herrera och Antonia Valencia kommer att missa matchen mot åttondeplacerade West Ham men Jesse Lingard väntas vara tillbaka.

Med tanke på skadesituationen fick Van Gaal också frågan om han kommer att försöka Värva spelare i januari.

– Problemet är att alla skador är kontaktskador. Och det har du inte råd med eftersom fotboll är en sport med direktkontakt.

– Vi tittar på nyförvärv, men som ni vet är det inte enkelt att köpa spelare och i januari är det ännu svårare. Vi tittar, men det är inte något säkert.