Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Vi har åtminstone skadeglädjen

Om man bortser från Manchester Uniteds resultat så var det en trevlig helg i Premier League. Vad är det nu man säger om den enda sanna glädjen?

Stoke – Manchester city 2-0: Omgångens mest överraskande resultat kom i omgångens första match. Arnautovic behövde en kvart på sig för att göra två mål på serieledande city. Stoke höll sedan ut till en stabil seger, som egentligen aldrig var hotad.

Swansea – Leicester 0-3: Riyad Mahrez sköt ett hattrick i Swansea och Leicester fortsätter att leverera resultat. Den 6 december är Leicester City top of the league. Vilket är helt i linje med tipsen inför säsongen…

Arsenal – Sunderland 3-1: Arsenal är ny tvåa i ligan efter en programenlig seger mot Sunderland. Det var dock nerver hela vägen och det var först i den tredje tilläggsminuten som Arsenal skaffade sig en tvåmålsledning.

West Brom – Tottenham 1-1: Tottenham har fortfarande bara en förlust i ligan. Men det räcker ju inte med att vara bra på att undvika förluster, man måste vinna också. Det är Tottenham sämre på, varför man är sex poäng bakom Leicester. Dele Alli gjorde 1-0 för Spurs men McClean kvitterade assisterad av fotbollsgeniet Darren Fletcher.

Chelsea – Bournemouth 0-1: I det viktiga bottenmötet mellan Chelsea och Bournemouth var det gästerna som reste hem med poängen. Bournemouth klev därmed upp över nedflyttningsstrecket medan Chelsea nu bara har två poäng till strecket. Chelsea skulle kanske ha haft en straff och Bournemouths mål skulle definitivt ha blivit avblåst för offside. Vi lider med Chelsea.

Newcastle – Liverpool 2-0: Pånyttfödda Liverpool åkte till hopplösa Newcastle för att plocka tre enkla poäng. Dessa poäng skulle ge Liverpool kontakt med lagen i toppen på tabellen. Men det funkar ju inte så i England. Skrtel gjorde mål, men tyvärr för honom på sin egen målvakt. Moreno slog sedan till med ett drömmål men det hade han inte mycket för då linjemannen slängde upp offsideflaggan. Vilket förstås var ett felaktigt domslut. Stackars Liverpool. Ännu mer stackars Liverpool blev det då Wijnaldum sköt 2-0 på tilläggstid. När vi måndag kväll summerar den 15:e omgången i ligan kommer Liverpool att vara åtta i tabellen.

Embed from Getty Images

PSV laddade för veckans Champions League-avgörande med en 1-0-seger borta mot Vitesse. Segermålet sköts av Hendrix efter 90 minuter. PSV är trea, fyra poäng efter Ajax.

CSKA Moskva är vår räddningsplanka ifall det går åt helvete i Tyskland. Tyvärr för Manchester Uniteds del är CSKA fantastiskt usla nu för tiden. I torsdags blev det torks med 2-0 borta mot Amkar Perm. CSKA har nu fem förluster och en oavgjord på de sex senaste matcherna. I ligan har man en poäng på de fyra senaste matcherna. Trots det toppar CSKA fortfarande ligan, tre poäng före Rostov.

Wolfsburg föll med 2-1 i toppmatchen mot Borussia Dortmund. Därmed föll man också två placeringar i tabellen, till en femteplats. Rodriguez sköt 1-1 på straff på tilläggstid och såg ut att ha räddat Wolfsburgs svit på 29 förlustfria hemmamatcher i ligan. Men Shinji Kagawa ville annorlunda och vann matchen för Dortmund.

Embed from Getty Images

Nevilles Valencia, som igår var Phil Nevilles Valencia men idag är Gary Nevilles Valencia, imponerade och tog poäng hemma mot Barcelona. Valencia stod emot i en timme innan Suarez kunde ge Barcelona ledningen. Nevilles mannar gav dock inte upp och Santi Mina kunde kvittera. Bra start för Nevilleeran, som vi givetvis följer med spänning.

Embed from Getty Images