Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Wolfsburg

Embed from Getty Images
Det handlar om allt eller inget för Manchester Uniteds vara eller icke vara i 2015/2016-års Champions League-upplaga. Poängtapp mot Wolfsburg samtidigt som PSV vinner betyder uttåg ur Europas fotbollsfinrum. Wolfsburg som är erkänt svårslagna på Vfl Wolfsburg Arena. Det kommer bli en nagelbitare, var så säkra.

Manchester United

Uniteds form har ifrågasatts ordentligt under de senaste veckorna. Van Gaal & co har presterat en destruktiv fotboll som handlat om att värna egen målbur som prio ett. Var det då inte ett steg i rätt riktning senast mot West Ham? Förvisso avlossades det äntligen lite skott, men nej; det var än mer deprimerande när avsluten landade högt på läktaren.

Istället för att blicka bakåt och framhäva det negativa så bygger vi nu upp nya förhoppningar. Nu ska vi åka till Tyskland och plocka tre poäng, och jag tror många struntar fullkomligt i hur spelet kommer se ut imorgon. Truppen ser dock skör ut med tanke på alla bortfall, nu senast i form av Morgan Schneiderlin. Något jag gläds åt är att se Nick Powells namn i en trupp igen, supertalangen som försvann efter debaclet mot MK Dons förra hösten. Ryktades till och med att Powell skulle lägga skorna på hyllan tidigare under hösten, men nu är han alltså tillbaks.

Hur formeras en möjlig startelva i en sådan här viktig batalj? Världens bästa målvakt står givetvis. I backlinjen bör tre namn vara givna: Smalling, Blind och Darmian. Frågan är hur Van Gaal ser på McNair, blir det han eller Varela som tar platsen till höger? Varela kan alltså gå från istidernas istid i Van Gaals frysbox till en startplats i säsongens viktigaste match hittills, det svänger fort. Carrick och Bastian känns givna på det sittande mittfältet. Vad sägs om Lingard, Mata och Memphis strax bakom Martial?

Möjlig startelva:
De Gea
Varela Smalling Blind Darmian
Carrick Schweinsteiger
Lingard Mata Memphis
Martial

Wolfsburg

Managern Dieter Hecking och välbekante yttern André Schürrle pratade inför matchen med en sann optimism. Det ligger i deras händer och de vill mer än gärna plocka samtliga tre poäng. Ett taggat Wolfsburg, det är vad som kommer stå på andra planhalvan. Det är deras chans och de har allt att vinna.

Som uppladdning inför tisdagens match förlorade dock Wolfsburg på hemmaplan mot Borussia Dortmund med 2-1 i lördags. En förlust som förmodligen tog extra hårt eftersom att Wolfsburg gjorde 1-1 på straff i 91:e spelminuten. I Wolfsburgs iver framåt gjorde Dortmund det som de är erkänt skickliga på, de kontrade in 2-1 genom vår forne bästis Shinji Kagawa.

Inför morgondagen har Wolfsburg bara ett frågetecken, men det är inte vilket frågetecken som helst. Den brasilianske landslagsmannen tillika motorn på det centrala mittfältet, Luiz Gustavo, är tveksam till spel och tester kommer göras på matchdagen. Skulle Gustavo missa matchen skulle det vara ett klart avbräck för tyskarna.

Möjlig startelva:
Benaglio, Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez, Caligiuri, Arnold, Gustavo, Draxler, Schürrle, Kruse

Historik

Mötet på Old Trafford slutade i hemmaseger med 2-1. En match som började oroligt med ett tidigt baklängesmål. United åt sig sedermera in i matchen och tog över rejält, vilket ledde till en vändning och seger efter mål av Mata och Smalling.

I övrigt minns vi gärna Michael Owens show i Wolfsburg säsongen 2009/2010 där engelsmannen smällde in ett hattrick i Uniteds 3-1-seger.

Match

Wolfsburg
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 6:6
Tid: Tisdagen den 8 december 2015, 20.45
Plats: VfL Wolfsburg Arena, Wolfsburg
Domare: Milorad Mazic [Serbien]
(assisterande: Ristic, Dalibor Djurdjevic; målområde: Grujic, Djokic; fjärde: Petrovic)
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador: Herrera (hamstring, inget datum)
Jones (fot, inget datum)
Rojo (axel, inget datum)
Rooney (fot, inget datum)
Schneiderlin (höft, inget datum)
Shaw (benbrott, våren 2016)
Valencia (fot, våren 2016)
Tveksamma: McNair (fot)
Avstängda:
Position: 4:e | 8-5-2 | 20-10 | 29
Bästa målskytt: Mata (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V3/11CSKA MoskvaHCL1-0
V7/11West BromHPL2-0
V21/11WatfordBPL2-1
O25/11PSVHCL0-0
O28/11LeicesterBPL1-1
O5/12West HamHPL0-0

Wolfsburg

Skador: Knoche (fot)
Tveksamma: Luiz Gustavo (rygg)
Rodriguez (skada)
Avstängda:
Position: 5:e | 7-4-4 | 24-17 | 25
Bästa målskytt: Dost (7)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
F3/11PSVBCL0-2
F7/11Mainz 05Bligan0-2
V21/11Werder BremenHligan6-0
V25/11CSKA MoskvaBCL2-0
O29/11AugsburgBligan0-0
F5/12DortmundHligan1-2

United mot Wolfsburg

Totalt: 33-0-07-3
Borta: 11-0-03-1
SENASTE MÖTENA
V2009-09-30HCL2-1
V2009-12-08BCL3-1
V2015-09-30HCL2-1

United mot Tyskland

Totalt: 3015-8-753-33
Borta: 145-4-5

Wolfsburg mot England

Totalt: 81-0-78-18
Hemma: 41-0-3

Domare: Milorad Mazic

M
CL 2015/16:213100
CL 2014/15:625001
CL totalt (kval exkluderat):1669103
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.